Sfeervolle kerstmiddag bij UVV

Algemeen

HENGELO - Op dinsdagmiddag 18 december vierde de UVV haar jaarlijkse kerstfeest in een sfeervol versierde zaal bij Partycentrum Langeler. De UVV mocht veel bezoekers begroeten om samen in een gezellig versierde zaal met een mooie kerstboom een fijne middag te beleven. Er was bij binnenkomst koffie of thee met iets lekkers er bij.

De voorzitter mevrouw G. Wentink opende deze middag door iedereen hartelijk welkom te heten, in het bijzonder het UVV ouderenkoor Jong van Hart onder leiding van mevrouw Henny Heijink en mevrouw Florence Kievits die het koor muzikaal begeleid. Zij stond stil bij het afgelopen jaar, herdacht de open gevallen plaatsen, deze dierbaren zijn niet meer in hun midden maar nog wel in hun hart. Gedachten gingen uit naar de zieken die hier deze middag niet aanwezig konden zijn. Het Lucas evangelie werd gelezen en afgewisseld met samenzang van bekende kerstliederen begeleid door mevrouw Grietsje Verhoeff.
Henny Heijink las het kerstverhaal 'Kerst alleen' voor. Over kerstherinneringen en over wie probeert alleen en met luxe om hem of haar heen, een zinvolle kerst te vieren. Er ontstaat een vriendschap van waarde voor wie samen dingen doet met mensen die niets verwachten, naar een kerstzangdienst gaan, samen iets eten. Het ouderenkoor 'Jong van Hart' zong enkele kerstliederen.
Na de legende 'De spin en het Christuskind' volgden nog een aantal prachtige kerstliederen die vol overgave en gevoel ten gehore werden gebracht en waar aandachtig naar werd geluisterd. Het koor leverde zo een gewaardeerde bijdrage aan deze middag. Na het lezen van het gedicht 'Een kerstboom zonder lampje', werd een kleine maaltijd geserveerd, wat een ieder zich goed liet smaken.
De voorzitter sloot af met een gedicht en ze bedankte het koor voor de aanwezigheid en de dirigente en pianiste kregen een attentie aangeboden. Ze bedankte ook de aanwezigen voor hun komst, de vrijwilligers en de familie Langeler voor de medewerking en wenste allen een fijne kerst en een gezond en goed 2019 toe. Na het staande zingen van het Ere Zij God werd een fijne en zinvolle middag afgesloten.

De UVV Nieuwjaarsvisite is op woensdag 23 januari om 14.00 uur in Ons Huis in Hengelo. Iedereen wordt hierbij van harte uitgenodigd.
In het nieuwe jaar starten de activiteiten van de UVV weer op: koersballen 8 januari, handwerken 9 januari, koor Jong van Hart 10 januari en soos op 15 januari.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant