Het is goed toeven bij de KBO in Dorpshuis de Horst. Foto: PR
Het is goed toeven bij de KBO in Dorpshuis de Horst. Foto: PR

KBO PCOB Keijenborg blikt terug op actieve decembermaand

Algemeen

KEIJENBORG – In de maand december heeft de KBO verschillende activiteiten georganiseerd. Zo was er veel interesse in de aanschuiftafel, de vrijwilligersavond, proeverij met spellen en de kerstmiddag.

Zowel op zaterdag 8 als zondag 9 december was er aanschuiftafel voor ouderen bij Um d'n Olden Smid. Bijna 60 mensen hebben in een sfeervolle ambiance genoten van een overheerlijk kerstdiner, een pluim voor de organisatie en de kooksters.

Op 10 december was er een gezellig samenzijn voor de vrijwilligers om hen te bedanken voor de tijd en energie die zij in 2018 gestoken hebben in de KBO. Iedereen ontving een attentie. Verder werden de vrijwilligers die dit jaar gestopt zijn in het zonnetje gezet, behalve de attentie kregen zij ook bloemen. Dit waren Jet Eijkelkamp (rijbewijs verlengen), Bep Giesen (coördinator Magazine), Walter Hendriks (belasting invuller) Fien Sessink (lief en leed), Willie Sessink (sjoelen), Ciska van Velzen (aanschuiftafel) en Harry Wissink (VOA en vervoer). Gelukkig zijn de meeste open functies al weer ingevuld. De promotiefilm die onlangs gemaakt is, werd gepresenteerd. In vogelvlucht toont deze veel activiteiten, hij staat nu ook op de website.

In het kader van natuurbeleving en tradities zij er op donderdag 10 december oliebollen, kniepertjes, wafels en appelbeignets gebakken. Deelnemers hieraan waren leerlingen van groep 5 van de St. Bernardusschool met hun oma's en opa's, leden van de KBO en de Keikamer. Verder werden er Oudhollandse spelen gedaan: punniken, sjoelen, stokvangen en de bibberspiraal (die laatste is niet echt oud). De gebakken lekkernijen waren heerlijk, zowel kinderen als ouderen hebben genoten

De kerstmiddag op 15 december begon traditioneel met een inspirerende viering, alom bekende kerstliederen werden meegezongen. Het Duo Een en Ander zorgde voor de muzikale ondersteuning. Na koffie met kerstkrans luisterden ze de middag op met kerstliedjes in een setting van nu. Er was volop keuze bij het warm- en koude hapjesbuffet, iedereen kon daar wel iets vinden wat hij of zij lekker vond. Voldaan en met een goed gevoel ging men huiswaarts.

Het KBO bestuur wenst iedereen fijne Kerstdagen en goed en gezond 2019.


www.kbokeijenborg.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant