DVO DS1 pakt belangrijke punten tegen hekkensluiter

HENGELO - Het team van DVO DS1 heeft de eerste competitiehelft goed afgesloten door een moeizame 1-3 overwinning op de rode lantaarndrager BOVO DS1. Hierdoor namen de Hengelose volleybalsters afstand van de onderste ploegen die allen verloren en kruipt het weer wat dichter naar de middenmoot. Overtuigend kwam de zege in Aalten niet tot stand, maar tegen deze zwakke tegenstander was geen topvorm nodig voor de punten. Onlangs was de bekerwedstrijd nog met 3-0 verloren, zodat DVO het veld inging met de wetenschap dat het geen makkie zou worden. Het ging wel beter dan enkele weken geleden, al was DVO in de eerste twee sets nauwelijks beter dan BOVO, dat vorig jaar nog tweede divisie speelde en nu onderaan in de derde divisie bungelt. Een verschijnsel dat je vaker in het volleybal ziet bij een leegloop.

De eerste set ging gelijk op. Het spel was rommelig met aan beide kanten veel slechte serves en passes, maar het lukte DVO toch met 23-25 het eerste setpunt te pakken.
In de tweede set zakte DVO ver weg. Alle afspraken en patronen leken even vergeten zodat het BOVO zowaar lukte om met 25-19 hun achtste punt van het jaar te veroveren.
DVO herpakte zich in de derde set. De trainers Baars en Jordens wisten het team te motiveren om feller de strijd aan te gaan. Dat bleek al snel genoeg om met enkele serve-series een flink gat te slaan. Met 15-25 kwam DVO nauwelijks in problemen en stond het weer op een 1-2 voorsprong in sets.
In de vierde set leek het lang op een vijfde set uit te draaien. DVO verslapte weer en liep vrijwel de hele set achter de feiten aan. Achterstanden werden goedgemaakt, maar als het eenmaal gelijk stond moest het opnieuw in de achtervolging. Bij 24-19 leek de situatie hopeloos en was de strijd helemaal open. DVO richtte zich echter op, waardoor BOVO steeds zenuwachtiger werd en de Hengelose vrouwen er weer in gingen geloven. Punt voor punt kwamen ze dichterbij en lukte het om zeven punten achtereen binnen te slaan en alsnog met 24-26 te winnen!
DVO was op miraculeuze wijze ontsnapt aan een nederlaag die de ploeg behoorlijk in problemen had kunnen brengen. Nu was de opluchting groot. De 1-3 winst leverde vier zeer belangrijke punten op, waardoor DVO zelfs een plekje opschoof naar de achtste positie.

Met 24 punten uit 11 wedstrijden gaat de ploeg daarom toch tevreden de kerstvakantie in. In de tweede competitiehelft zullen minstens net zo veel punten gehaald moeten worden om de onderste drie voor te blijven en een herhaling van vorig jaar te voorkomen. Eerste een paar weekjes rust en dan gaat het weer beginnen op zaterdag 12 januari met de uitwedstrijd tegen Rivo Rijssen DS2 in de Reggehal, aanvang 13.30 uur.
Fijne Kerstdagen!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden