Schoolproject in de Dominicaanse Republiek die door de Stichting Kinderhulp wordt ondersteund. Foto: Lidy Koning
Schoolproject in de Dominicaanse Republiek die door de Stichting Kinderhulp wordt ondersteund. Foto: Lidy Koning

Nieuwe bestuursleden gezocht voor Stichting Kinderhulp Dominicaanse Republiek

Algemeen

STEENDEREN/ACHTERHOEK - Al meer dan 35 jaar ondersteunt de Stichting Kinderhulp Dominicaanse Republiek (en haar voorganger, de projecthulpgroep Dominicaanse Republiek van de Vereniging Wereldkinderen) diverse schoolprojecten in de Dominicaanse Republiek. De stichting is op zoek naar nieuwe bestuursleden die, na een inwerkperiode, bestuurstaken willen overnemen.

Veel bestuursleden zijn al meer dan 30 jaar betrokken bij deze projecten. Enkelen hebben te kennen gegeven in de nabije toekomst een keer het stokje te willen overdragen. De huidige bestuursleden zijn allen woonachtig in de Achterhoek. Dat is ook de reden dat de stichting uit praktische overwegingen als eerste mensen benadert die woonachtig zijn in, of in de buurt wonen van, de Achterhoek.

Er zijn diverse bestuurstaken die worden verdeeld over de verschillende bestuursleden. De belangrijkste zijn de contacten met de sponsors in Nederland, dat in de regel diverse contacten per mail en per telefoon betreft en met de lokale stichting in de Dominicaanse Republiek.

Daarnaast verzorgen de vrijwilligers presentaties over de projecten op scholen en bij diverse maatschappelijke organisaties, zoals kerken en diverse verenigingen. Ze houden sponsoradministratie bij zoals de verwerking van nieuwe aanmeldingen, mutaties et cetera en de financiële administratie, alsmede het opstellen van een conceptjaarverslag en overleg met de externe accountant over het definitieve jaarverslag.

Ook onderhouden zij contacten in het kader van het keurmerk voor goede doelen en incidentele projecten, zoals het aanvragen van steun van de Wilde Ganzen of andere mede-donateurs en leggen financiële verantwoording af aan de donateurs.

Verder verzorgen de vrijwilligers de coördinatie van de jaarlijkse Koekactie in de voormalige gemeente Steenderen en van eventuele andere acties, stellen zij twee keer per jaar een Nieuwsbrief op en een Kerstbrief en verwerken zij jaarlijkse rapporten van kinderen uit de Dominicaanse Republiek.
Periodiek (bij voorkeur jaarlijks) bezoeken zij de projecten in de Dominicaanse Republiek en maken een reisverslag. Zij onderhouden contacten met vooral lokale media en zorgen voor periodieke aandacht voor de projecten in die media. Tot slot houden zij de website www.domrep.nl bij en doen aan acquisitie van nieuwe sponsors.

Wie zich wel aanmelden, of mensen kent die dit wellicht willen, kan verdere informatie krijgen bij Chris van den Brink, telefoon 06-51571076.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant