Kerstsfeer in Dickens stijl in Bronkhorst. Foto: PR
Kerstsfeer in Dickens stijl in Bronkhorst. Foto: PR

Festival Dickens in Bronkhorst

Algemeen

In het kleinste stadje van Nederland waan je je tweehonderd jaar terug in de tijd

BRONKHORST - Het jaarlijks terugkerende winterfestival Dickens in Bronkhorst vindt dit jaar plaats op 15 en 16 december. De nostalgische tweedaagse waarin zowel jong als oud de tijd van de befaamde Charles Dickens herleeft, staat bol van zang, toneel en kerst waarbij het unieke poppenspel Scrooge en Marley zeker niet ontbreekt.

Toneelstichting Leydse Kluchten Compagnie en theatergroep Niweto uit Nieuw Wehl halen alles uit de kast om ervoor te zorgen dat bezoekers zich in de 19de eeuw wanen, vanaf het moment dat zij het met klinkers bestraatte oude stadje binnenwandelen.

Zo loopt men onder andere de stadsomroeper, straatschoffies die kattenkwaad uithalen, schoorsteenvegers en welgestelde echtparen tegen het lijf.
Het beroemde verhaal van Scrooge wordt in de Kapel van Bronkhorst als Poppenspel opgevoerd, zie het artikel op deze pagina. Daarnaast zal de muziek van diverse koren en de Steenderense midwinterhoornblazers in combinatie met de zoete geuren van appelbeignets, warme chocolademelk en glühwein niet alleen menig zintuigen prikkelen, maar ook zorgen voor dat warme kerstgevoel. Voor de kinderen is er een nostalgische zweefmolen en een spellenwagen. Verlichte dennenbomen, vuurkorven, een kerststal met echte ezels en kleine kerstmarkt naast de Kapel van Bronkhorst maken het plaatje compleet.

Het festival vindt plaats in het weekend van 15 en 16 december 2018 tussen 11.00 en 18.00; toegang tot het stadje Bronkhorst bedraagt dan 2 euro voor iedereen vanaf 12 jaar oud.

Parkeren kan (gratis) bij sporthal Het Hooge Wessel in Steenderen. De route naar de parkeerplaats wordt ook met borden aangegeven. Vanuit daar is het een kwartier lopen naar Bronkhorst, maar men mag ook (gratis) mee met een nostalgische autobus. Zowel heen, als terug.

Straatschoffies in het stadje Bronkhorst. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant