Marieke Visser als Milady de Winter in de musical Drie Musketiers. Foto: Ronald van Doorn
Marieke Visser als Milady de Winter in de musical Drie Musketiers. Foto: Ronald van Doorn

Marieke Visser winnaar Amateur Musical Award 2018

Algemeen

Waardering voor haar rol als Milady de Winter in musical Drie Musketiers

STEENDEREN/ENSCHEDE – Marieke Visser uit Steenderen heeft de Amateur Musical Award 2018 gewonnen in de categorie Beste vrouwelijke hoofdrol voor haar vertolking van Milady de Winter in de Drie Musketiers. Deze musical is opgevoerd door het Studio 65 Vocaal Theater, een amateur theater- en zanggezelschap uit Enschede, de huidige woonplaats van Marieke. Zij stond op 10 december op het podium in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, waar alle genomineerden zich presenteren. Zij genoot van haar optreden. "Het was al een hele grote eer om genomineerd te zijn."

Door Liesbeth Spaansen

Voor haar studie verhuisde Marieke Visser van Steenderen naar Enschede en sloot zich aan bij Studio 65 Vocaal Theater, waar amateurzangers repeteren voor optredens en musicalproducties. "Musicals worden elke twee jaar opgevoerd. In de Drie Musketiers speelde ik de hoofdrol van Milady de Winter."

Muziek zit in de genen bij Marieke. Haar vader is trompettist en dirigent. Hij dirigeerde onder andere het harmonieorkest van Muziekvereniging Nieuw Leven in Steenderen. Zus Anne is daar hoorniste. Marieke speelde op de hobo, maar wilde verder in de muziek en ging naar het conservatorium. "Ik studeerde af als docent muziek met bijvak zang en werk nu als docent Muziek en Drama op het Graafschap College, locatie Groenlo."

Hobo speelt ze bijna niet meer. "Zingen is zo mijn ding. Ik ga binnenkort naar China voor optredens met Joop en Symone Boerstoel. Daarmee hebben we eerst een concert gegeven op zondag 16 december in de kerk van Vorden voor een indruk van wat we daar gaan uitvoeren."

"Ik ga ook musicals produceren in het openluchttheater Hertme. Dat leek me geweldig en ben zelf gaan vragen naar de mogelijkheden," vertelt ze enthousiast. "En in september 2019 wordt de eerste, kleine productie van mijn hand, 'Rent' opgevoerd. In 2020 volgt dan een grotere productie, maar daarover wordt in januari meer bekend gemaakt."

Amateur Musical Awards
"Elke amateurvereniging kan zich aanmelden voor de Musical Awards. Mijn vereniging, Studio 65 meldde zich aan met een filmpje van de musical Drie Musketiers," vertelt Marieke. "Van alle inzendingen wordt eerst een 'longlist' gemaakt en Drie Musketiers stond er op voor beste musical, beste ensemble, beste vormgeving/toneelbeeld, beste mannelijke bijrol voor Arjan Bollen en ikzelf als beste vrouwelijke hoofdrol. Toen een week later de 'shortlist' bekend werd gemaakt, bleek ik daar nog op te staan en ben ik met vier andere vrouwelijke hoofdrolspelers genomineerd voor de award."

In de musical Drie Musketiers, het verhaal van de musketiers Athos, Porthos, Aramis waarbij de jonge D'Artagnan zich wil aansluiten, speelde Marieke Visser de rol van Milady de Winter. Deze vrouw wordt voorgesteld als een echte femme fatale, na een bewogen leven zeer verbitterd en belust op wraak. Kardinaal Richelieu, die koning Lodewijk XIII in diskrediet wil brengen, zet haar in als spion.

In het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam presenteerden de genomineerden zich op 10 december. Marieke bezocht 1 repetitie en keek naar deze avond uit. "We zongen daar elk een stukje van onze musicalrol. Na het optreden werd ik tot winnaar uitgeroepen. Nerveus? Ik weet het niet goed. Het was al een hele grote eer om genomineerd te zijn. Er waren zoveel goede medegenomineerden en als je dan na de beste vijf als beste overblijft," vertelt Marieke Visser trots.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant