Het team van de kunst4daagse (v.r.n.l.) Han, Hilda, Anneke, (zittend) Hans, Sigrid, Luc en Normaal op de achtergrond. Foto: Floris Hazemeijer
Het team van de kunst4daagse (v.r.n.l.) Han, Hilda, Anneke, (zittend) Hans, Sigrid, Luc en Normaal op de achtergrond. Foto: Floris Hazemeijer

Inschrijving Kunst4daagse Bronckhorst 2019 van start

Algemeen

Deelnemers-bijdragen aangepast

BRONCKHORST - De Werkgroep Kunst4daagse Bronckhorst 2019, die bestaat uit coördinator Han van Oosterbos, secretaris Hilda Nijman, webmaster Hans Hayen, web/sociale media Luc Bakker, sponsoring en advertentieacquisitie Anneke Groot Roessink en voor de brochure Sigrid Verbruggen, is gestart met de voorbereidingen voor de nieuwe, dertiende editie van de Kunst4daagse. Deze zal plaatsvinden van Hemelvaartsdag 30 mei t/m zondag 2 juni 2019, alle vier dagen open van 11.00 tot 17.00 uur.

De Kunst4daagse Bronckhorst is een evenement waarbij een groot aantal deelnemende kunstenaars een breed aanbod aan beeldende kunst laat zien. Ook de landschappelijke omgeving van de gemeente Bronckhorst is voor de vele bezoekers een unieke ervaring. Deelname aan de Kunst4daagse staat open voor zowel professionele als amateur kunstenaars in alle kunstdisciplines.

Aanmelden via formulier
Het is vanaf heden mogelijk om aan te melden via het aanmeldformulier op de website. Kies de button 'Meld je aan'. De werkgroep raadt aan om dit zo spoedig mogelijk te doen, maar in ieder geval voor 5 januari 2019. Dit in verband met de strakke planning voor het maken van de fietsroutes, kaartmateriaal, brochure en website.

Deelnemersbijdragen
Om deelname aan de kunst4daagse nog aantrekkelijker te maken voor de individuele kunstenaar, is besloten over te gaan op een ander systeem van deelnemersbijdrage. Met ingang van 2019 bedraagt het inschrijfgeld 45 euro, exclusief btw, per individueel deelnemende kunstenaar.
Daar staat tegenover dat iedere deelnemende kunstenaar een eigen vermelding met foto krijgt in de brochure en op de website. Op deze manier maakt het niet uit of je alleen, met zijn tweeën of drieën exposeert op een adres of locatie. Iedere kunstenaar moet zich individueel inschrijven en krijgt de daarbij behorende exposure.

Er is één uitzondering: het inschrijfgeld voor een bestaand collectief van kunstenaars dat zich ook zo presenteert, bijvoorbeeld een schilder- of beeldhouwgroep en commerciële kunstgaleries (dus geen kerken en gelegenheidsgaleries) bedraagt 150 euro, exclusief btw. Zij krijgen daarvoor ook slechts één vermelding/foto in de brochure en op de website.

Aandachtspunten bij de aanmelding
Op het aanmeldformulier kan de keuze tussen individueel en collectief of galerie worden aangegeven.
De tekst over de kunstenaar mag maximaal 400 lettertekens bevatten. Dit is inclusief spaties en leestekens.
Voor in de brochure kunnen deelnemers een liggende foto insturen, bij voorkeur met veel contrast. Dit zorgt ervoor dat het werk mooi uitkomt in de brochure. Voor de website mogen zes foto's worden ingestuurd, zowel liggend als staand.
De correspondentiegegevens worden gebruikt voor het versturen van de factuur en voor het aanvullen of aanpassen van ingestuurde foto's.
De aanmelding is pas definitief na betaling. De tekst en de foto's worden daarom na betaling van het inschrijfgeld op de website geplaatst.
De werkgroep is bereikbaar voor vragen met betrekking tot het aanmeldformulier, via het kunst4daagse mailadres.

Brochure
Een deelnemer krijgt een vermelding op de website en in de brochure, die in een oplage van 24.000 stuks huis-aan-huis in Bronckhorst wordt verspreid. Op de website en in de brochure komen vijf fietsroutes te staan. De werkgroep zorgt voor promotie in landelijke en plaatselijke bladen, onder andere meerdere malen in Weekblad Contact. Ook organiseert zij een openingsmoment.


kunst4daagsebronckhorst.nl

kunst4daagsebronckhorst@gmail.com

Facebook: Kunst Vier Daagse Bronckhorst

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant