Ook dit jaar weer een diversiteit aan producten tijdens de Baakse kerstmarkt in het Martinushuus. Foto: Alice Rouwhorst
Ook dit jaar weer een diversiteit aan producten tijdens de Baakse kerstmarkt in het Martinushuus. Foto: Alice Rouwhorst

Volop keuze voor kerst

BAAK - Op zondag 9 december opent het Martinushuus in Baak om 11.00 uur zijn deuren voor de jaarlijkse kerstmarkt. Het achterste gedeelte van de St. Martinuskerk is dan wederom gevuld met een grote diversiteit aan producten. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Vrienden van de Parel van Baak en komt ten goede van het kerkgebouw.

De kramen die staan opgesteld bieden een diversiteit aan producten met op de achtergrond het mooie gezang van koor Feeling uit Drempt.
Voor een redelijk bedrag is er groots kerstbloemwerk te koop, maar ook ambachtelijk houtsnijwerk, kerstdecoraties van natuurlijke materialen of versiering vol nostalgie. Van wilgenteen zijn kunstige voorwerpen gemaakt, voor boeken zijn bijzondere boekenleggers te vinden en voor thuis op de bank heerlijke zachte kussens. Kerst-outfits zijn uit te breiden met royale sjaals, prachtige hoeden, kleurrijke jassen en tassen en bijzondere sieraden of die van de baby met schattige kleertjes. Originele kaarten, bijenwaskaarsen, lekkernijen voor de vogeltjes, verrassende curiosa en een demonstratie van kralenwerk zijn in andere kramen te zien.
Voor de inwendige mens zijn er vleesproducten, heerlijke honing en verrukkelijke jams waaronder dit jaar onder andere appeltaartjam en winterse pruimenjam met port.
En de Baakse kerstmarkt is geen Baakse kerstmarkt zonder de lekkere versnaperingen zoals glühwein, snert, koffie en thee met rolletjes en oliebollen.

Voor de kinderen zijn er prachtige kinderboekjes, handgemaakte knuffeldieren en -poppen en bijzonder kunst voor op hun kamer. Kinderen tot twaalf jaar kunnen tegen een kleine vergoeding weer hun creativiteit kwijt in figuurzagen, koek - of kaars versieren of ze kunnen hun naam in een stoere leren armband slaan. Kortom, een goede reden om op zondag 9 december met de hele familie naar Baak te komen. Kom wel ruim vóór 16.00 uur, want dan sluiten de deuren weer.

Het Martinushuus is rolstoelvriendelijk, gelegen aan de Pastoriestraat in Baak en er is ruime parkeergelegenheid. Voor meer info, bel 06-46516160.

Meer berichten