Op 10 december is het Wereldlichtjesdag. Foto: Liesbeth Spaansen
Op 10 december is het Wereldlichtjesdag. Foto: Liesbeth Spaansen

Wereldlichtjesdag Bronckhorst

BRONCKHORST - Overal ter wereld worden elk jaar op de tweede zondag van december kaarsjes ontstoken voor de overleden kinderen met de gedachte: 'Dat hun licht mag blijven stralen.' De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind(je) verloren hebben. Daarnaast is er het besef niet alleen te staan met het verdriet en gemis. Op zondagmiddag 9 december wordt van 16.30 tot 17.00 uur voor alle inwoners van de gemeente Bronckhorst en omgeving voor de vierde keer een bijeenkomst georganiseerd rondom Wereldlichtjesdag op de Algemene Begraafplaats aan het Lekink 28-30 in Hengelo Gld.

Iedereen is van harte welkom om hierbij te zijn. De pijn van het gemis, het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen, verbinden mensen die elkaar verder niet kennen. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen komen voor een kindje dat niet eens de tijd kreeg voor zijn eerste ademhaling.

In deze, niet kerkelijke, bijeenkomst zal onder begeleiding van Gerrie Vos-Hiddink en Maria Schotman-Harmsen, beiden ritueelbegeleider, een viering plaatsvinden waarin troost, kracht en moed (door)gegeven wordt in een sfeer van lichtjes, namen noemen, zang en muziek. Een groepje muzikanten zorgt voor de muzikale omlijsting.

Voor mensen die niet zo lang kunnen staan zijn er stoelen aanwezig. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten bij een kopje koffie, thee of chocolademelk in Ons Huis aan de Beukenlaan 30 in Hengelo. Bij erg slecht weer vindt de viering plaats in Ons Huis.

Informatie en opgave
Voor informatie en het opgeven van de te noemen namen, bel of mail met Maria Schotman – Harmsen, 06-44338522, mariaschotman@gmail.com of Gerrie Vos - Hiddink, 06-38700488, gerrie@de-levensloop.nl.

Meer berichten