An de Geus krijgt door Ans Schabbink de onderscheiding voor vijftig jaar koorlidmaatschap opgespeld. Foto: PR
An de Geus krijgt door Ans Schabbink de onderscheiding voor vijftig jaar koorlidmaatschap opgespeld. Foto: PR

Gouden St. Gregoriusspeld voor An de Geus

Gouden St. Gregoriusspeld voor
sopraan An de Geus

HENGELO - Tijdens het jaarlijkse Caeciliafeest hebben de leden van het Willibrordus Parochie Koor in Hengelo Gld. stil gestaan bij het feit dat mevrouw An de Geus 50 jaar lid is van het koor en daarom is onderscheiden met de gouden St. Gregoriusspeld en een oorkonde, van het Bisdom Utrecht.

An de Geus is iedere maandagavond aanwezig op de repetitie en zondags om te zingen tijdens de viering in de kerk. Ze heeft nog altijd een mooie stem als sopraan en haar medesopranen hebben daar profijt van. De één staat voor haar, de ander naast haar en zo hebben alle sopranen, steun aan An haar stem en de kennis van muziek.

Vijftig jaar geleden is ze bij toeval lid geworden van het koor. Verhuisd vanuit Rotterdam naar het Gelderse Hengelo, viel het niet mee om te aarden in die dorpse gemeenschap. Zij ontmoette iemand die al lid was van het Willibrordus Parochie koor en ook als sopraan zong. An vond dit mooi en is toen lid geworden. Inmiddels woont An, samen met haar man Jan, al weer een aantal jaren in Hummelo maar ook dat was geen reden om te stoppen met het koor. Met slecht weer of dichte mist, laat ze wel eens weten dat ze niet durft te komen of dat haar man het onverantwoord vindt om te rijden en daar is natuurlijk alle begrip voor. Ze zingt heel graag en geniet ook van de enthousiaste koorleden om haar heen. "Ik wil en kan het nog niet missen," heeft ze pas nog verteld. "En dat geldt voor ons hetzelfde."
An was best nerveus, maar wat heeft ze genoten van de belangstelling, haar familie en de parochianen in de Kerk. Ans Schabbink van de locatieraad van de parochie speldde haar de onderscheiding op haar jasje. In september, eerder dit jaar, heeft het koor haar 50 jarige jubileum al gevierd en ook toen is An al even in het zonnetje gezet met een prachtig boeket bloemen.
Kortom, het koor heeft An niet vergeten en hoopt natuurlijk dat ze het nog een tijdje vol mag houden en gezond mag blijven om iedere keer naar Hengelo te komen voor haar zang en muziek. Zij feliciteert An van harte met dit 50-jarig jubileum.

Meer berichten