Pieten helpen de kinderen met vogelvoederbakjes knutselen. Foto: Hans Wonink
Pieten helpen de kinderen met vogelvoederbakjes knutselen. Foto: Hans Wonink

Kinderen dansen en knutselen met Pieten

TOLDIJK/HENGELO - Op zaterdagmiddag 1 kwamen vele kinderen uit Toldijk, Hengelo en omliggende dorpen knutselen bij vestigingen van Welkoop in Toldijk en Hengelo.

Samen met scouting en een team van vrijwilligers werden de voorbereidingen getroffen. Pietenpakken werden genaaid, materialen werden verzameld zodat er vogelvoederbakjes gemaakt konden worden, tekeningen en kleurmaterialen werden gekocht zodat de Zwarte Pieten de kinderen konden helpen met mooie tekeningen maken voor Sinterklaas. Uiteraard werd er ook aan de muziek gedacht en kinderen konden vrolijk meezingen met de muziek die de Pieten hadden meegenomen. Veel kinderen waren verrukt bij het zien van zoveel gezellige en dansende Pieten en dat ze zelfs konden touwtje springen en knikkeren. De kinderen konden tevens hun schoentje ophalen en vragen stellen aan de Pieten. Het verhaal vertelde zich snel door via social media en veel kinderen kwamen op het mooie feestje af samen met ouders, oma's en opa's.

Scouting ondersteunde deze actie met professionele begeleiding en het geld wat hiermee werd opgehaald wordt geschonken aan Stichting Bootvluchteling op Lesbos.

Meer berichten