Zestigjarige vogelvereniging Exokan huldigt jubilarissen en kampioenen

Algemeen

KEIJENBORG - Op de zeer druk bezochte openingsavond van de jubileumtentoonstelling heeft Exokan de jubilarissen en kampioenen gehuldigd. Voorzitter Evert Berns had voor alle jubilarissen een soort levensloop gemaakt, met wat ze allemaal hadden bereikt in die jaren dat ze lid zijn van Exokan.

Jubilarissen
Als afgevaardigde van het districtsbestuur was André Konijnenberg naar Keijenborg gekomen om de versierselen op te spelden. 12,5 jaar lid was Martijn Borgonjen, 25 jaar lid waren Jan Garrits en Wim Wolbrink, 40 jaar lid waren Ria Scholten Degen en Bennie Oosterink. Allen kregen de bijbehorende spelden opgespeld en van Exokan was er een mooi wandbord en een bos bloemen.

Jubileum
Dit jaar viert vogelvereniging Exokan haar 60-jarig bestaan. De tentoonstelling vond plaats op zaterdag 10 en zondag 11 november. Tijdens de tentoonstelling waren ca. 575 wedstrijdvogels te bewonderen.

Kampioenen
Jeugdkampioen was Technico Arendsen met een Agapornis Taranta.
Kampioen bij de volwassenen:
Kleurkanaries: Gert Janssen met een Rood agaat intensief, postuur kanaries: Erwin Kamphuis met een Gloster consort, tropische vogels: Evert Berns met een Spitsstaart bronzeman, cultuur vogels: Gert Janssen met een Kleine Barmsijs, parkieten: Marc Arendsen met een Lori van de Blauwe Bergen. Het klassement is gewonnen door Erwin Kamphuis.

Exokan kan terug kijken op een zeer geslaagde tentoonstelling in Coens Tapperij en wil dan ook graag iedereen bedanken die op wat voor wijze hebben meegeholpen. Heel hartelijk dank hiervoor.

In 2019 houdt Exokan weer een tentoonstelling; dit vindt plaats in week 45 in Keijenborg.
En de slogan is nog altijd: 'Als het effe kan, kom dan naar Exokan'.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant