DVO DS1 verrast WIK bijna

Algemeen

HENGELO - DVO DS1 heeft de favoriete streekgenoot WIK DS1 bijna weten te verrassen. Na een 0-2 voorsprong waren de Hengelose dames in de derde set dicht bij de beslissende 0-3. Dat lukte net niet, waarna de wedstrijd alsnog met 3-2 werd verloren, maar de twee punten en het vertoonde spel in de eerste drie sets stemden tot tevredenheid.

Vooraf werd de derby in het Hengelose kamp met enige zorg tegemoet gezien. Vorig jaar werd in sporthal Het Hooge Wessel met 4-0 verloren en dit seizoen staan de dames uit Steenderen met een derde plaats veel hoger op de ranglijst dan DVO dat negende staat. Onderling kennen de teams elkaar goed omdat enkele dames van WIK eerder bij DVO speelden.
WIK was dus zwaar favoriet, maar daar was aanvankelijk niets van te merken. DVO begon lekker onbevangen en zette met gevarieerde aanvallen WIK flink onder druk. Een voorsprong werd snel uitgebouwd en met 15-25 zat de eerste set al snel 'in the pocket'.
De tweede set verliep spannender, maar DVO bleef de bovenliggende partij. Ook deze set kon winnend worden afgesloten, zodat DVO tot ieders verrassing met 0-2 voor stond en was het anders zo fanatieke publiek uit Steenderen behoorlijk tam geworden.
Nog één setwinst en de wedstrijd was binnen, maar zoals altijd is die derde set vaak beslissend en kan het de ommekeer betekenen; dat heeft DVO dit seizoen al vaker ondervonden. Lange tijd ging het gelijk op en bleef DVO volkomen gelijkwaardig nu WIK meer druk probeerde te zetten. Bij 22-23 voor DVO was de overwinning bijna binnen, maar helaas wist WIK die laatste punten op dubieuze wijze te pakken en met 25-23 te winnen. Dat dit met hulp van de arbiter (die advies van tweede scheidsrechter negeerde) gebeurde was kwalijk en pijnlijk, maar is iets waar het jonge team mee om moet leren gaan.
De wetten in de volleybalsport leren dat na zo'n afsluiting van een set er moreel iets knakt. De vierde en vijfde set werden vrij kansloos verloren met 25-14 en 15-6. De DVO-selectie baalde dat ze met 3-2 hadden verloren, terwijl de winst voor het grijpen was geweest, maar stapte toch als morele winnaar van het veld omdat de favoriet goed partij was gegeven.
Door de twee veroverde punten werd de positie in de middenmoot verstevigd. A.s. zaterdag staat er weer een aantrekkelijke wedstrijd op het programma. Dan komt de nummer 2 Tornado Geesteren DS1 naar sporthal De Kamp. Aanvang 17.45 uur.