Jubilarissen Harmen Kraassenberg, Remco Fokkink, Jan Wentink en Sandra Boerman. Foto: Rudy Gerrits
Jubilarissen Harmen Kraassenberg, Remco Fokkink, Jan Wentink en Sandra Boerman. Foto: Rudy Gerrits (Foto: )

Jubilarissen Concordia gehuldigd tijdens najaarsconcert

HENGELO - Koninklijke Harmonie Concordia organiseerde op zondag 4 november haar najaarsconcert. In een goedgevulde Sporthal De Kamp opende het opleidingsorkest, onder leiding van dirigent Wolbert Baars, het concert met stukken als 'Rain Dance' en 'Disco in Bigband Style'. Vervolgens heette voorzitter Harmen Kraassenberg het publiek van harte welkom. Hij gaf het woord aan Gerda Lenderink, klarinettiste binnen Concordia en, voor deze gelegenheid, ladyspeaker. Gerda gaf over ieder stuk wat informatie.

Eén van de hoogtepunten voor de harmonie, onder leiding van dirigent Wolbert Baars, was het stuk 'Rapunzel'. Aan het begin van ieder van de vier delen vertelde oud-lid Leo Rijpkema vol overgave het verhaal behorend bij het deel van Rapunzel, de heks, de prins en de raponsjes. Hij ontving een luid applaus.

Drie leden van Concordia werden gehuldigd door voorzitter Harmen Kraassenberg. Deze jubilarissen zijn Jan Wentink, 25 jaar lid, Sandra Boerman, 40 jaar lid en Remco Fokkink, ook 40 jaar lid. Ook voorzitter Harmen Kraassenberg is 25 jaar lid van Concordia. Hij werd gehuldigd door zijn vader en tevens erevoorzitter, Martin Kraassenberg.

In de pauze vond er een leuke verloting plaats. De lootjes vonden dan ook gretig aftrek. Na de pauze was het de beurt aan de slagwerkgroep. Zij brachten voor het laatst hun stukken ten gehore behorend bij 'Music Connects', uitgevoerd als 'Drums and Voices'. 'Bittersweet Symphony' en 'Over the hills' waren de hoogtepunten van de nummers die het publiek te horen kreeg van de slagwerkgroep. Slagwerkleerlingen Fleur, Kim en Luuk werden, tot hun grote verrassing, naar voren geroepen door dirigent Gilbert Wientjes om een stuk mee te spelen met de slagwerkgroep. Dit resulteerde in een groot applaus van het publiek en alle muzikanten.

De harmonie sloot af met een medley van 'The Police' en 'Haven't met You yet'. Voorzitter Harmen Kraassenberg bedankte het publiek voor ieders komst. De volgende activiteit van Concordia is de winterwandeltocht met aansluitend het kerstconcert, op zondag 16 december in muziekgebouw De Hietmaat in Hengelo. Iedereen is van harte welkom.


www.concordia-hengelo.nl

Meer berichten