Een van de activiteiten is het schilderen van Sinterklaas. Foto: PR
Een van de activiteiten is het schilderen van Sinterklaas. Foto: PR (Foto: )

Volop activiteiten rondom aankomst Sinterklaas in Steenderen

STEENDEREN - Op zaterdag 17 november brengt Sinterklaas ook weer een bezoek aan Steenderen. Hij wordt ontvangen op het marktplein om 14.30 uur. Dit is het begin van een aantal weken van spannende activiteiten rondom Sinterklaas met een ingerichte slaapkamer, schilderen van Sinterklaas en een kleurwedstrijd.

Zoals ieder jaar komt Sinterklaas ook naar Steenderen. Hoe zal hij dit jaar zijn intocht maken, per boot, per fiets, lopen of toch op geheel eigenwijze? Kinderen kunnen zich voorafgaande aan zijn komst met hun ouders verzamelen op het marktplein. Daar zullen de stemmen worden gesmeerd door het zingen van Sinterklaasliedjes onder leiding van muziekvereniging Nieuw Leven en de voeten zullen worden op gewarmd voor de pietengym door Urban Dance Lab. Aansluitend aan het welkom zal Sinterklaas met zijn vele pieten zich in optocht begeven naar sporthal Het Hooge Wessel onder muzikale begeleiding van Muziekvereniging Nieuw Leven. In de sporthal is er pietengym voor alle kinderen tot en met groep 4 onder leiding van DOG uit Baak.

Maar dat is nog niet alles, 's avonds zal Sinterklaas zijn intrek nemen in De Kei. Daar is net als voorgaande jaren de slaapkamer van Sinterklaas weer ingericht. En nu maar hopen dat hij uitgerust weken lang aan alle kinderen plezier en pakjes kan brengen. Hij heeft zijn rustmiddag op woensdag 28 november. Er bestaat dan de mogelijkheid dat hij kan worden geportretteerd door alle kinderen van groep 1 tot en met 4. Ouder kunnen hun kinderen opgeven via dekeisteendern.nl/sint. Het schilderen onder leiding van de Syrische kunstschilder Jehad Taisan begint om 15.00 uur.

Tijdens de Sinterklaasweken is er weer een heuse kleur- en knutselwedstrijd. De knutseltekeningen, die gekleurd en geknipt moeten worden, zullen via de scholen en speelzalen worden verspreid. Bij het inleveren van de tekeningen bij Geschenkenhuis Beuseker krijgen de kinderen sowieso een klein cadeautje (bij inlevering vóór 1 december). Alle tekeningen zijn rond die tijd te bewonderen in de etalage van Handmade by H. aan de Bronkhorsterweg 3a.

Meer berichten