DVO DS1 neemt afstand van onderste plaatsen

Algemeen

HENGELO - DVO DS1 wist zaterdag weer eens te winnen door Alterno DS3 met 3-1 te verslaan. Door deze overwinning sloot het team weer aan bij de lange middenmoot en wist het de afstand tot de onderste drie op de ranglijst flink te vergroten.

Na drie nederlagen en de uitschakeling in de beker door BOVO lukte het tegen de dames uit Apeldoorn de tweede zege van dit seizoen te boeken.
Trainers Baars en Jordens hebben er in de afgelopen weken hard aan gewerkt om uit de dip te komen, zodat DVO scherp aan het duel tegen de nummer 10 Alterno DS3 begon. Halverwege de eerste set wisten de Hengelose meiden afstand te nemen van de jonge tegenstanders aan de overkant van het net. Vooral door het midden werd weer veelvuldig gescoord, zodat deze set redelijk eenvoudig met 25-19 winnend werd afgesloten.
De tweede set verliep aanmerkelijk moeizamer. Direct met 0-5 achter en ook daarna liep DVO een poos achter de feiten aan. Geleidelijk vocht DVO terug en kwam het toch dichterbij. Bij 22-22 was alles weer open en nam bij Alterno juist de onzekerheid toe. Het was Maika Hiddink die haar goede vorm van de laatste weken illustreerde door met twee rake klappen de 25-23 te realiseren.
De altijd lastige derde set begon DVO weer met een achterstand. Dit keer lukte het niet om het gat te verkleinen. Het spel werd weer wat rommeliger en er was geen druk op de tegenstander, zodat deze set met 21-25 verloren ging.
Gelukkig was DVO in de vierde set weer bij de les. Met in het achterhoofd de teleurstelling in de vorige thuiswedstrijd toen de vierde set niet werd doorgedrukt en de wedstrijd alsnog verloren ging, liep dat dit keer aanmerkelijk beter. Ook de jonge meiden wisten weer te scoren en konden hun zelfvertrouwen lekker opkrikken. Na een 10-10 tussenstand liep DVO snel uit naar 16-10 en dit gat was voldoende om de set met 25-18 winnend af te sluiten.
Door de 3-1 zege steeg DVO naar de achtste plaats en kunnen de komende zware wedstrijden tegen de nummers 2 en 3 met meer vertrouwen tegemoet worden gezien. A.s. zaterdag staat de derby tegen WIK Steenderen DS1 op het programma om 18.00 uur in sporthal Het Hooge Wessel te Steenderen.