Het kampioensteam HLTC Het Elderink Heren 1. Staand (v.l.n.r.): Paul Mokkink, Koos Bastiaansen en Derk-Jan Menkveld. Gehurkt: Maarten Hukker en Tonnie Lenselink. Foto: PR Het Elderink
Het kampioensteam HLTC Het Elderink Heren 1. Staand (v.l.n.r.): Paul Mokkink, Koos Bastiaansen en Derk-Jan Menkveld. Gehurkt: Maarten Hukker en Tonnie Lenselink. Foto: PR Het Elderink

Elderink Heren 1 kampioen tweede klasse

HENGELO - Het eerste herenteam van Hengelose Lawn Tennis Club (HLTC) Het Elderink is kampioen geworden in de najaarscompetitie Gelderland midden tweede klasse.

Tijdens de laatste thuiswedstrijd tegen het team van TC Zuid uit Doetinchem ging het om de knikkers. TC Zuid stond bij aanvang van de wedstrijd 1 punt voor op Het Elderink en had dus genoeg aan een gelijk spel.

De eerste wedstrijd thuis tegen het Aaltense ALTEC werd gewonnen met 4-0. De tweede pot, uit bij de Vijverberg in Doetinchem, eindigde in 2-2. De derde wedstrijd bij de Wildbaan in Borculo werd wederom met 4-0 gewonnen. In de vierde wedstrijd, thuis tegen Groenlo, sloeg het noodlot toe door een blessure van Tonnie Lenselink en werd de wedstrijd met 1-3 verloren. Het blessureleed van Tonnie was gelukkig van korte duur waardoor hij de voorlaatste wedstrijd tegen Ruurlo weer beschikbaar was en de mannen van Het Elderink weer met vier punten in de tas naar huis gingen.

Het team van aanvoerder Maarten Hukker begon de eerste dubbel met Paul Mokkink en Derk-Jan Menkveld. Zij wonnen hun wedstrijd met goed tennis vrij eenvoudig (6-1, 6-3). De tweede dubbel werd gespeeld door Tonnie Lenselink en Hans Rouwen, die ook vrij gemakkelijk wonnen met 6-2 en 6-2. Halverwege de wedstrijd stond het dus 2-0 voor Het Elderink.

De derde dubbel werd gespeeld door Tonnie Lenselink en Paul Mokkink. Het aanwezige publiek werd getrakteerd op een spannende pot met goed tennis van beide kanten. Tonnie en Paul verloren de eerste set met 3-6. Gelijktijdig was de vierde dubbelpartij ook begonnen, gespeeld door Derk-Jan Menkveld en Koos Bastiaansen, die de eerste set vrij makkelijk wonnen met 6-1.

Tonnie en Paul kwamen in de tweede set sterk terug met 6-3 en begonnen dus aan de beslissende derde set in de vorm van een super tiebreak. Deze eindigde voor de mannen in een verdienstelijke 10-3. Op de andere baan werd het bij Derk-Jan en Koos nog spannend, maar werd de tweede set uiteindelijk ook binnengehaald met 6-4. Het kampioenschap was hiermee een feit.

Gelijk na de wedstrijd werd het team gehuldigd door de vereniging met een bos tulpen en was het nog lang gezellig in het clubhuis.

Meer berichten