Onnodig verlies DCH 2

HENGELO - In de derde ronde van de bondscompetitie van regio Oost Gelderland in de tweede klasse ontving het tweede team van Damclub Hengelo de mede koploper ADC uit Aalten. Het beloofde op voorhand met een bijna gelijke sterkte van teams dus een mooie wedstrijd te worden. Het team dat wint, blijft de koploper in deze klasse.

Dus er werd flink gestreden op het honderd velden bord om de posities, want dat maakt soms het grote verschil. Ook een schijf voor is altijd een grote meerwaarde als je dat voor elkaar hebt. En Henk Lansink wist zich van een schijfvoordeel meester te maken. Helaas dacht hij nadien iets te simpel over de partij en maakte een onoverbrugbare fout wat hem de partij koste en ADC had de leiding.
In een werkelijk prachtige positiepartij sleepte Jan Bosch aan het eerste bord de winst binnen en bracht daarmee DCH 2 op gelijke hoogte. Ondertussen had Gerrit Halfman twee schijven voor gekregen door een onoplettend foutje van zijn opponent. Gerrit vond schijnbaar de fout van zijn tegenstander zo 'zielig' dat hij maar een paar schijven terug gaf? Daarna had hij nog wel tempovoordeel, maar wist dat niet voldoende te benutten zodat het remise werd.
Als laatste zat Gerrit Kreunen nog te zwoegen achter het bord. Gerrit had tegen zijn sterkere tegenspeler een goede stand opgebouwd maar het gleed hem in het eindspel enigszins uit de vingers wat hem in een benauwde positie bracht. Hij verloor een schijf en uiteindelijk de partij. Daarmee won ADC met 3-5 en staan zij nu alleen bovenaan. DCH2 staat nu gedeeltelijk tweede met 3-4.

Onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld: Wim Eijkelkamp Jaap Vos 0 - 2, Erik Brummelman Tonny Hoebink 1 - 1, Jaap de Vries Han van Beek 2 - 0, Arnoud de Greef Rodier Evers - 0, Wim Sloetjes Harry Vos 0 - 2.

Standen: Groep A; Arnoud de Greef 6-11, Harry Vos 6-10, Ben Okken 5-7. Groep B: Wim Eijkelkamp 4-5, Gerrit Kreunen 4-4, Wim Sloetjes 7-6.

DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat : H. Vos, telefoon 461113. Voor overige standen, uitslagen, kijk op de site.


dch-hengelo.geldersedambond.nl en www.kndb.nl/nationale-competitie/

Meer berichten