Zangers en musici uit deze regio brachten een Bob Dylan Proeverij. Foto: PR
Zangers en musici uit deze regio brachten een Bob Dylan Proeverij. Foto: PR

Bob Dylan Proeverij smaakt naar meer

STEENDEREN - De 'Bob Dylan-Proeverij' die op zondagavond 28 oktober in de Steenderense Remigiuskerk werd gehouden, zorgde voor groot enthousiasme bij de vele aanwezigen. Diverse zangers en musici uit deze regio kwamen bij elkaar om voor -en met- de bezoekers liederen en muziek van de beroemde zanger ten gehore te brengen.

De gastheer van de avond, tv-programmamaker Herman Haan, leidde hen door de muzikale geschiedenis van Robert Zimmermann, beter bekend onder zijn artiestennaam Bob Dylan. Vocal group Full House, op de vleugel begeleid door Lucian Venderink, ging van start met enkele liederen uit de begintijd van Bob Dylan. Bekende songs zoals 'Blowing in the wind' werden door hen in een vierstemmige zetting ten gehore gebracht. Herman Haan leidde het programma vervolgens de jaren '70 in met onder meer 'Knocking on heavens door' en -samen met pianist Derk-Jan Terpstra op de vleugel- een boeiende improvisatie op 'One more cup of coffee'. Lisanne Knol, zangeres in verscheidene popbands uit deze regio, vervolgde dat programma met het boeiende 'Is your love in vain?' uit 1978. Samen met haar vader Henk Knol vertolkte ze daarna het gevoelige 'Every grain of sand'.

Het eindakkoord van het concert kwam van de -van tv bekende- Marise den Bakker uit Baak. Zij bracht het lied 'To make you feel my love' ten gehore; een lied van Bob Dylan, dat een groot succes werd door zangeres Adele. Marise den Bakker mocht ook het slotlied voor haar rekening nemen: het beroemde 'For ever young'. De aanwezigen in de kerk zongen inmiddels al lang enthousiast mee, niet alleen met dit lied, maar ook met andere bekende Bob Dylan teksten.

De opkomst op 28 oktober was nog groter dan vooraf door de organisatoren was verwacht; er moesten extra stoelen worden bijgezet. Deze Bob Dylan Proeverij smaakte duidelijk naar meer. Dit was dan ook de eerste avond in een serie 'Proeverijen' die dit seizoen in de Remigiuskerk te Steenderen worden gehouden. De volgende is op zondagavond 27 januari. Die avond wordt een 'Dialect & poëzie Proeverij'.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden