Meester Arnold Janssen helpt Josja van Mierlo met de officiële opening van haar bloemenlokaal. Foto: Liesbeth Spaansen
Meester Arnold Janssen helpt Josja van Mierlo met de officiële opening van haar bloemenlokaal. Foto: Liesbeth Spaansen

Het Bloemenlokaal na opening bijna uitverkocht

STEENDEREN – Veel enthousiaste Steenderenaren woonden zaterdagmiddag 3 november de opening bij van een nieuwe bloemenwinkel: Het Bloemenlokaal. Eigenaar, bloemiste Josja van Mierlo had haar lievelingsmeester Arnold Janssen van de voormalige Gildeschool in Voor-Drempt gevraagd de officiële opening te verrichten.

Door Liesbeth Spaansen

Tussen het plakken van twee posters op het raam en de opening van Het Bloemenlokaal zit een kleine week van inrichten van een klas van voormalige basisschool De Steenuil. Josja had hulp van haar man Edward en andere familie en vrienden.
"In het fotoalbum van mijn ouders zit een foto van me van toen ik twee jaar oud was. Op deze foto is te zien hoe ontzettend ik geniet van een hap potgrond," vertelt Josja tijdens de presentatie. Meester Arnold Janssen vond het een grote eer om de opening te verrichten. "Zij was mijn bloemenprinsesje op school. Ze bracht vaak bloemen mee om de klas wat op te fleuren," weet hij nog goed.
Na het samen doorknippen van de kleurrijk versierde klimopguirlande, mocht iedereen binnen een kijkje nemen. Behalve handen schudden, kon Josja direct aan de slag met het maken van nog meer boeketten, want die zij in de winkel had staan, waren al snel uitverkocht.


www.hetbloemenlokaal.nl

Meer berichten