Bjorn Wisman achtste in zijn klasse. Foto: Henk Teerink

Zware ONK enduro in Hellendoorn

Algemeen

HENGELO - Na een lange zomerperiode is het Open Nederlands Kampioenschap Enduro weer begonnen. Hellendoorn is de eerste van een reeks wedstrijden die verreden zullen worden. In Hellendoorn was het afgelopen zaterdag een hete en stoffige dag met drie gevarieerde proeven. Het was geen gemakkelijke enduro met de droogte van de laatste tijd en de route was pittig. Vanwege de grote opkomst en de omstandigheden dacht men de tijden ruim gezet te hebben, maar dat viel voor menigeen nogal tegen. Vooral in de 'dauwpop proef' nabij het Avonturenpark Hellendoorn vlogen tijden omhoog in het tweede deel van de wedstrijd. Bij de nationalen kwam maar vijftig procent van de deelnemers aan de finish.

In elke klasse waren gelukkig genoeg echte bikkels die de bekers mochten ophalen, het was Thierry Pittens die de E1 winnend wist af te sluiten. De lokale rijders Bas Klein-Haneveld en Thijs Bulten werden respectievelijk derde en vijfde. Broer Wesley Pittens was de snelste man bij de E2 categorie, hij eindigde voor Daan Bruijsten en Hans Vogels. Lucas Dolfing was heer en meester in de E3 en de VAMC rijders Mark Wassink en Robin Nijkamp mochten het podium beklimmen met de tweede en derde plaats. Alex v.d. Broek pakte een overwinning voor de Vordens motorclub in de EV40. Peter Bergsma uit Hummelo moest helaas halverwege de strijd staken. Bram Bulten, Mark Wichink-Kruit en Sylvain Theunissen gaven de strijd op in de klasse N1. Winnaar in de N1 werd Luuk Oud. Bjorn Wisman uit de Wildenborch reed zich keurig in de top 10, hij kon tevreden terug kijken op een zware dag en ging met een negende plaats huiswaarts. Ruben Wagenaar deed het uitstekend in N3. Hij wist de snelste tijden op de klok te zetten en werd daardoor winnaar in de N3. Vordenaar Niels Beck deed het ook niet onverdienstelijk en pakte een mooie achtste plaats. Een aantal lokale helden moesten de strijd opgeven, zo waren er geen punten voor Bart Oosting, Winand Jansen, Sebastiaan Hammer en Bob Keurentjes. Mauricev.d. Berg nam genoegen met de veertiende plek in de NV40. De winst ging in deze klasse naar Rob Louwes. Arjan van der Veld was de nummer 1 in de NV 50. Marten Zilvold uit Vorden werd dertiende.

Aankomende zaterdag 20 oktober is de volgende ONK enduro. Deze wedstrijd is in Harfsen en wordt georganiseerd door de HAMAC. Start en finish zijn op het cross circuit 't Peppelenbos. De start is om 8.30 uur.