Toine Gierkink in duel met Alexander Klaassen. Foto: Henk Teerink

Podiumplaatsen voor regionale rijders tijdens finaleraces OW Cup

Algemeen

REGIO - Zaterdag 14 oktober werden onder prachtige weersomstandigheden de finaleraces van de OW Cup verreden op het TT Circuit Assen. Er waren onder andere podiumplaatsen voor regionale rijders Thijs Peeters en Niels Bikkel. Hamove-lid Cliff Kloots mocht ook tweemaal naar het podium na afloop van de ONK SuperCup 1000 wedstrijden.

Regionale rijder Thijs Peeters maakte nog aanspraak op de titel in de ONK SuperCup 600 klasse van de OW Cup. Peeters moest daarvoor wel zeventien punten goedmaken op zijn concurrent Guus Boes in de laatste twee wedstrijden van het seizoen op het TT Circuit Assen. De jonge Boes bleek goed met de druk te kunnen omgaan, want hij kwam na beide wedstrijden als winnaar over de streep waardoor hij zich ONK SuperCup 600 kampioen mag noemen. Peeters werd tweemaal derde, waardoor hij als tweede eindigde in de eindstand.

In de ONK SuperCup 1000 was dit jaar Nigel Walraven oppermachtig. De Suzuki-coureur won ook de laatste twee races van het seizoen, die onder zonnige en warme temperaturen werden verreden. Hamove-lid Cliff Kloots stelde de tweede plaats in het kampioenschap veilig door achter Danny van der Sluis tweemaal als derde te finishen. Toine Gierkink scoorde een vijfde en zesde plaats. Jolanda van Westrenen kwam voornamelijk in de tweede race sterk voor de dag. De dame uit Halle werd achtste in de eerste race, maar keurig vierde in de tweede manche. Gierkink en van Westrenen kunnen terug zien op een goed eerste seizoen in deze klasse. Zij eindigden als vijfde en zesde in de eindstand.

Yme-Jan Hofstee beëindigde zijn seizoen met een zesde en elfde plaats in de ONK SuperCup 1000 klasse. Bas Leneman werd in dezelfde categorie tiende en elfde. Leneman liet weten te zullen stoppen met de wedstrijdsport. Wel zal hij betrokken blijven bij het team van Thijs Peeters. Peeters weet op dit moment nog niet of hij in de supersport 600 blijft of de overstap zal maken naar de superbikes volgend jaar. Beide rijders zijn lid van de Hamove. Regionale rijder Niels Bikkel scoorde een mooie podiumplaats (P3) in de eerste ONK SportCup 1000 race, maar ging in de tweede race onderuit. Arjan Bikkel uit Vorden werd tweemaal zeventiende in de ONK SportCup 600. Arjan ziet het wel zitten om een Yamaha R6 aan te schaffen voor volgend seizoen.