Het huidige bestuur van de bejaardensociëteit 'Ons Contact' Anneke Groot Roessink, Annie Kornegoor, Cilia Langenhof, Ria Gosselink en Marietje Besselink heffen het glas op het vijftigjarig bestaan van de soos. Foto: Alice Rouwhorst
Het huidige bestuur van de bejaardensociëteit 'Ons Contact' Anneke Groot Roessink, Annie Kornegoor, Cilia Langenhof, Ria Gosselink en Marietje Besselink heffen het glas op het vijftigjarig bestaan van de soos. Foto: Alice Rouwhorst (Foto: )

Proosten op vijftig jaar sociëteit

TOLDIJK - Het vijftallige bestuur heeft bij Den Bremer vele felicitaties in ontvangst genomen voor het vijftigjarig bestaan van de bejaardensociëteit 'Ons Contact'. Uiteraard feliciteerden de vele senioren die op deze speciale woensdagmiddag aanwezig waren het bestuur, maar ook wethouder Evert Blaauw namens de gemeente Bronckhorst schudde de hand van de dames.

Door Alice Rouwhorst

De middag begon met koffie/ thee en een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt gebakje: een cakegebakje met bovenop de tekst 'Bejaardensociëteit Ons Contact, 1968 – 2018, 50 jaar'. Voorzitter Ria Gosselink heette iedereen namens het bestuur welkom en in het bijzonder de oud-bestuursleden Jantje Remmelink, Marietje Lebbink en Linda Sesink. Door omstandigheden was Riekie Hulshof niet aanwezig. Ria zei trots te zijn op het oecumenische karakter van de soos en het lange bestaan ervan in een tijd waarin sommige mensen niet met elkaar overweg kunnen door een verschil in geloof. Het glas werd geheven en er werd geproost op nog heel activiteiten bij 'Ons Contact' voor alle senioren uit de voormalige gemeente Steenderen. Naast fris, wijn, bier en menig advocaatje met slagroom werden er koude en warme hapjes uitgeserveerd. Via een doorlopende presentatie op scherm konden de aanwezigen zien wat ze in de afgelopen vijftien jaar allemaal gedaan en beleefd hadden. Verder konden verschillende krantenberichten en foto's bekeken worden. Het zien van deze 'oude' beelden riep direct herinneringen op aan verschillende uitjes en zorgden voor voldoende gespreksstof.

Het trio 'Carmelita' bestaande uit Yvonne (zang), Johan (percussie en zang) en Gerrit (gitaar en zang) zorgde voor de muzikale omlijsting van de middag. Het repertoire dat ze ten gehoren brachten ging van sfeervolle luisterliedjes tot nummers uit de blues en jazz sfeer. Allen kunnen terugkijken op een geslaagde, goed verzorgde middag. Op naar de volgende vijftig jaar met heel veel activiteiten ter lering en vermaak. Allereerst staat op 7 november een bezoek van dierenarts Mariëtte Zonderland op het programma.

Meer berichten