Landgoed 't Meenink. Foto: Aimée van Basten Batenburg
Landgoed 't Meenink. Foto: Aimée van Basten Batenburg

Landgoed 't Meenink zoekt vrijwilligers met een hart voor groen

HENGELO - Landgoed 't Meenink aan de rand van Hengelo Gld. wordt onderhouden door de familie die er woont en zij zoekt nu vrijwilligers uit de omgeving om dit werk samen met hen te doen in een nieuwe vrijwilligersgroep. Daarom wordt een informatieavond gehouden op dinsdag 9 oktober in Ons Huis aan de Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. De koffie met koek staat klaar om 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur.

Herstel van de oude boomgaard en historische moestuin behoort tot de mogelijkheden. Landgoed 't Meenink en de Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) nodigen belangstellenden van harte uit voor de informatieavond om nader kennis te maken met dit landschapsschoon en de mogelijkheden om als vrijwilliger bij te dragen aan de instandhouding hiervan.

Over Landgoed 't Meenink
De landgoederen in de gemeente Bronckhorst, zoals Landgoed 't Meenink, zijn bekend om hun pracht, maar vragen ook veel inzet voor de instandhouding ervan. 't Meenink is een verborgen pareltje in het landschap, pal naast Hengelo met een monumentale buitenplaats, park, bos, een oude boomgaard, weides en lanen. De familie werkt met veel toewijding om dit mooie landschap te bewaren voor de toekomst. Hulp is daarbij zeer waardevol.

Programma informatieavond
De bijeenkomst duurt van 20.00 tot uiterlijk 21.30 uur. Na de ontvangst met koffie/thee zijn er twee verhalen. Karel van Basten Batenburg vertelt over de geschiedenis van het landgoed met oude foto's en wat er te doen is. André Kaper van SLG vertelt over het vrijwilligerswerk en hoe dat eruitziet bij de andere Gelderse landgoed- en buitenplaatswerkgroepen.

Wie kan meedoen?
Eigenlijk iedereen die het leuk vindt om op zaterdagen een halve dag te komen om te zagen, te snoeien of bomen te planten, in goed gezelschap: jong, oud, werkend, zonder werk, man of vrouw. Het is de bedoeling om een leuke groep te vormen, die samen met de familie aan het werk gaat. Voor het groene werk is weinig voorkennis vereist, omdat de vrijwilligersgroep goed wordt begeleid. Nadat de groep is opgericht wordt een basistraining handgereedschap gegeven.
De nieuwe landgoedwerkgroep wordt na oprichting gefaciliteerd door de Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG).

Meer berichten