Walking Football in Keijenborg. Foto: Karin ten Heggeler
Walking Football in Keijenborg. Foto: Karin ten Heggeler

Gezondheidscheck, fietstocht en Walking Football

Algemeen

KEIJENBORG – Op en rond de voetbalvelden van de Keijenburgse Boys vinden vrijdagochtend 28 september, tijdens de Nationale Sportweek, verschillende activiteiten plaats. Zo kunnen (beginnende) sporters deelnemen aan een gezondheidscheck, een partijtje Walking Footbal of een fietstocht rondom Keijenborg. Belangstellenden zijn vanaf 10.00 uur welkom.

Gezondheidscheck
Voor beginnende sporters, maar ook degene die al wel sport, is het belangrijk om regelmatig de gezondheid te testen. De erkende beweeg- en gezondheidsexperts van Kruiswerk Achterhoek doen vrijdagmorgen van 10.00 tot 13.00 uur een gratis check. Tijdens de check van ongeveer vijftien minuten worden lengte en gewicht gemeten, de BMI en het vetpercentage bepaald en de bloeddruk en knijpkracht vastgesteld. Op basis hiervan ontvangt de deelnemer een persoonlijk advies over voeding en beweging.

Walking Football
Daarnaast is er een training van Walking Football, een nieuwe voetbalvorm voor 55+ plussers die nog lekker actief bezig willen zijn. In Keijenborg is sinds het voorjaar een enthousiaste groep iedere vrijdagmorgen op het veld te vinden: met zes tegen zes, zonder keepers, rustig een balletje trappen. Rennen, slidings en fysiek contact zijn uit den boze en buitenspel bestaat niet. En denk maar niet dat het geen inspanning is, er zijn al heel wat zweetdruppels van deze groep op het veld gevallen. Zoals altijd start de groep om 10.00 uur met een kop koffie/thee en gaan rond 10.30 uur het veld op. Ook deelnemers zonder voetbalervaring zijn welkom en dames eveneens. Deze vrijdag is de training in handen van Jeroen Burghout. Hij is verbonden aan het OldStars project en onder andere trainer van GoldStars Heracles Almelo.

Fietstocht
Wie niet van voetballen houdt, kan gezellig samen met een van de combinatie-functionarissen fietsen, een route van ongeveer 20 kilometer rondom Keijenborg. Vertrek na de koffie om 10.30 uur. Het is overigens een recreatieve fietstocht, dus te rijden met een gewone of elektrische fiets.

Aanmelden hoeft niet. Men kan zelf kiezen aan welke activiteit hij of zij mee wilt doen. Er zijn geen kosten verbonden aan de activiteiten of check.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant