Jeugdkoning Xavi Ellenkamp, knuppelkoningin Helma Zents en schutterskoningspaar Bianca en Mark Wesselink. Foto: Leo van Dam
Jeugdkoning Xavi Ellenkamp, knuppelkoningin Helma Zents en schutterskoningspaar Bianca en Mark Wesselink. Foto: Leo van Dam

Mark Wesselink schutterskoning Bekveld 2018

Algemeen

BEKVELD - In een perfect samenwerkingsplan hebben de Bekveldse vrijwilligers en de familie Smeitink als gastverleners de feestvierders drie geweldige dagen geschonken die ongetwijfeld nog lang in het geheugen gegrift zullen staan. Zo kort op 'Zomer in Bekveld' bleek er nog genoeg energie over een groot feest te organiseren.

Tijdens het feest in Bekveld stond een sterke ploeg van vrijwilligers paraat. Wie zijn medemens een pleziertje gunt, geniet daar zelf ook van, geldt hier als de gouden standaard.

Het Bekvelds Feest kreeg met twee uitvoeringen van de klucht 'Helemaal hotel de botel' op de vrijdag een hilarische start. Met zo'n proloog in herinnering, konden de twee daaropvolgende feestdagen dan ook niet mislukken.

Het vogelschieten op de zaterdagavond was een spannende krachtmeting die deze keer niet alleen heel lang duurde omdat Ben Aalderink de vogel pantserhard gemaakt had, maar zo nu en dan haperde ook het geweer. Mark Wesselink wist in de vierde ronde de vogel naar beneden te halen. Hij koos zijn vrouw Bianca als koningin. Bij het vogelknuppelen werd Helma Zents de knuppelkoningin en bij de jeugd schoot Xavi Ellenkamp de vogel aan flarden.

De koningsfeestavond werd zodra de schutterskoning bekend was meteen van een bruisend genre muziek voorzien door Duo Double XL, waarbij zangeres Clementine zich liet horen in een melange van soul, rock en een vleugje country. Het was druk op de dansvloer.

De zondag erop werd de door Jan Haggeman voorgetrokken feestwagen met de koninklijke hoogheden, opgeluisterd door een erehaag van Bekveldse kinderen die met luid tromgeroffel en gezang het hoge gezelschap op het feestterrein verwelkomde. Onder een aangenaam zonnetje vonden de kinder- en de volksspelen plaats en verhoogden 'de Sleppers' de stemming onder de luifel van de tent.

Wie meer wil lezen over het Bekvelds Feest en kijken naar het fotoverslag, kijkt op Facebook en de website.


www.bekveld.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant