Opvallend veel kinderen hebben zowel het B- als het C-diploma van het landelijke ZwemABC gehaald. Fotograaf: Jill Mellendijk
Opvallend veel kinderen hebben zowel het B- als het C-diploma van het landelijke ZwemABC gehaald. Fotograaf: Jill Mellendijk

Zwembad Steenderen heeft meer dan 65 diploma's uitgereikt

Algemeen

STEENDEREN - De zweminstructeurs van het Burg. Kruijffbad in Steenderen zijn trots: 65 kinderen haalden hun zwemdiploma, sommigen zelfs twee, op de laatste zaterdag van het seizoen. Stralende zon, een tribune vol trotse ouders, grootouders en belangstellenden en vooral veel blije kinderen.

Diplomazwemmen
Er deden 65 diplomazwemmers mee, maar er werden zelfs meer dan 65 diploma's uitgedeeld. Opvallend veel leerlingen behaalden dit seizoen zowel het B- als het C-diploma van het landelijke ZwemABC. Wat zeker opvalt is dat een groot deel van de groep die B en C heeft gehaald, in de winter na hun A-diploma is doorgegaan met de zwemclub. Daarom gaat ook deze winter de zwemclub door in het binnenbad in Doesburg. Iedereen met diploma A of hoger is van harte welkom. De instructeurs verzinnen allerlei leuke oefeningen voor ieder niveau en soms houden ze zwemwedstrijden. Een keer gratis meedoen mag, om te kijken of de kinderen het echt leuk vinden. Het is leerzaam maar vooral heel gezellig en afwisselend.

Slotweekend
Na het diplomazwemmen stonden nog een aantal activiteiten op het zwemprogramma. Zo was er de bommetjeswedstrijd en de Dokkie Disco op de zaterdag en cupcakesmiddag en feestavond op zondag.
De bommetjeswedstrijd werd door Rien aan elkaar gepraat en juryleden Annet en Wilco keken wie de hoogste bommen maakte. De winnaars in de categorie t/m 8 jaar: 1. Ruben en 2. Carisse; 9 t/m 12 jaar: 1. Ize en 2. Ruben. Voor 13 jaar e/o won Salomina de eerste prijs en de aanmoedigingsprijs was voor Jay.


www.zwembadsteenderen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant