De wekelijkse markt op vrijdagmiddag wordt tijdens burendag uitgebreid met kraampjes van diverse verenigingen en bedrijven. Foto: PR
De wekelijkse markt op vrijdagmiddag wordt tijdens burendag uitgebreid met kraampjes van diverse verenigingen en bedrijven. Foto: PR

Aftrap burendag 2018 in Steenderen op 21 september

Algemeen

STEENDEREN - De aftrap van 'Burendag' vindt in Steenderen op vrijdagmiddag 21 september plaats. Op het marktplein tijdens de wekelijkse markt staat een grote, lange koffietafel waar men welkom is om onder het genot van een gratis kopje koffie met iedereen 'bij te proaten'.

In het weekend van 21, 22 en 23 september 2018 vinden de landelijke burendagen plaats. Ook dit jaar zal Welzijn Steenderen een koffietafel neerzetten op het marktplein in Steenderen. De wekelijkse markt op vrijdagmiddag zal worden uitgebreid met wat kraampjes van diverse verenigingen en bedrijven om de leefbaarheid van het dorp uit te drukken. Leden van het Sociaal Team van de gemeente staan er evenals de gebiedsambtenaren.

Ook is die dag de bus van de bibliotheek Achterhoek-West er, in het kader van de campagne 'Ik wil ook meedoen!'. Een campagne die de Bibliotheek Achterhoek-West organiseert in de maand september in samenwerking de diverse Welzijnsorganisaties in Bronckhorst en Kruiswerk Achterhoek. Een groot percentage ouderen in Bronckhorst is nog onvoldoende digitaal vaardig en ook laaggeletterden hebben moeite met digitaliseren. Daarom laat de campagne zien dat het ook makkelijk en leuk kan zijn. Die dag wordt getoond hoe digitalisering het leven kan verrijken: whatsapp met de kleinkinderen, makkelijk online bankieren, de Coop laat zien hoe boodschappen online gedaan kunnen worden en nog veel meer. Vanuit Welzijn Steenderen wordt de vraag gesteld, waar deze ondersteuning kan bieden door bijvoorbeeld workshops, cursussen of individuele ondersteuning op digitaal gebied te organiseren. Wie mensen in zijn of haar omgeving kent die ook wel een beetje hulp kunnen gebruiken en ook bij willen blijven, neem ze dan mee naar de bus.

Voldoende redenen om op vrijdag 21 september vanaf 10.00 uur voor de bus en vanaf 11.00 uur voor de koffietafel naar het marktplein in Steenderen te komen. Tussen 16.00 en 17.00 uur wordt de tafel weer afgeruimd. Kom vooral voor de gezelligheid.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant