Fotobijschrift: Leden van de touwtrekvereniging Bekveld poseren ter ere van hun vijftigjarig jubileum. Foto: PR
Fotobijschrift: Leden van de touwtrekvereniging Bekveld poseren ter ere van hun vijftigjarig jubileum. Foto: PR

Bekveldse touwtrekkers vieren gouden jubileum

Algemeen

BEKVELD - De touwtrekvereniging Bekveld bestaat dit jaar vijftig jaar. De Bekvelders waren op zondag 9 september gastheer van het laatste toernooi van het seizoen in het Gewest Oost. Dit toernooi stond in het teken van het jubileum. Zo was er aan de rand van het veld op het terrein aan de Wichmondseweg een boog opgetuigd en vond er een huldiging van jubilarissen plaats.

Het waren eind jaren zestig Roelof Ruesink en Alex Goossens die een touwtrektoernooi in Velswijk bezochten en vervolgens Peter Berenpas en Ap Steenblik benaderden met de vraag om samen met hen in Bekveld een touwtrekvereniging op te richten. Die kwam er in 1968.

De successen volgden snel. Al in 1970 was er voor het eerst een kampioenschap te vieren. De Bekvelders kroonden zich tot Nederlands kampioen bij de jeugd en in de klasse tot 640 kilo. Er volgde een tweede plaats op het Europees Kampioenschap en ook de derde plek op het Wereldkampioenschap in het Zwitserse Stans in 1985 was een hoogtepunt.

Medeoprichters Ruesink en Berenpas zijn nog altijd betrokken bij de vereniging. Laatstgenoemde was jarenlang voorzitter, een taak die hij nu zo'n tien jaar geleden overdroeg aan Jaap Hartman. De TTV Bekveld heeft nog altijd een seniorenteam en een jeugdteam.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant