Voor ouderen van De Bleijke mocht de duo-fietstocht door TC de Keiaosers wel langer duren. Foto: PR
Voor ouderen van De Bleijke mocht de duo-fietstocht door TC de Keiaosers wel langer duren. Foto: PR

Keiaosers … reuze bedankt

Algemeen

HENGELO - Keiaosers … reuze bedankt was het veel gehoorde compliment aan de Keiaosers, die zondag 9 september een duo-fietstocht organiseerden voor ouderen in de gemeente Bronckhorst. Omdat de Keiaosers dit jaar hun 25-jarig jubileum vieren, wilden ze graag een sociale bijdrage leveren aan de gemeenschap om zo iets terug te doen.

Ook voor de eigen leden was er een activiteit naast het Duo-fietsen namelijk de Koppelkoers. Telkens gingen er twee leden van start die samen moesten zien dat ze zo dicht mogelijk bij opgegeven tijd moesten komen. Vier rondes van 9,3 kilometer moesten er worden afgelegd om dit te meten. Het ging hierbij niet om hoge snelheid maar om inschattingsvermogen van een snelheid. Dat aan het eind een aantal leden toch nog een supersnel rondje neer wilden zetten lag aan het mooie weer én de goede sfeer binnen de club en dat al 25 jaar.

Om half 11 werden de eerste duo-fietsers opgehaald op de Bleijke samen met het hele peloton aan racefietsers die hen begeleiden naar Coens Pannenkoekenhuis. Daar aangekomen werd er genoten van koffie met feestgebakje. Een tweede kopje was geen probleem, als de Keiaosers maar zagen dat de mensen ervan genoten.

Er werden groepen ingedeeld die samen met een Keiaoser een prachtige landelijke route fietsten, de bont gekleurde sliert trok door het Achterhoeks landschap met wilgen, peppels en veel koeien die buiten liepen op deze zonnige dag. Dat deze mensen veel herinneringen hebben bleek wel uit de gezellige gesprekken die met de fietsers werden gehouden. Toen alle duo-fietsers weer terug waren, werd er gezamenlijk op het zonnige terras een nog een drankje ingeschonken.

Het liep tegen een uur aan, een mooi moment om met de lunch aan te vangen, er werden twee soorten soep, broodjes kroket en andere belegde broodjes aangeboden. Gezellig kletsend kwam er een eind aan deze mooie fietsdag, de spontane vrijwilliger bracht de overgebleven ouderen met de Taxibus terug naar Hengelo, waar ze weer werden samengevoegd bij met de deelnemers van de Duo-fiets.

Onder een warm zonnetje gingen de Keiaosers weer terug naar Coens Pannenkoekenhuis waar de laatste Duo-fiets rondjes werden verreden. Bij de aanschuiftafel de KBO werd na afloop van het eten een aantal mensen opgehaald die op de Duo-fiets naar huis gingen, ook hier tevreden geluiden over het initiatief van de Keiaosers. "Van mij had het best wel een langere rit mogen zijn", was de opmerking van enkele deelnemers. Voor TC de Keiaosers de vraag of ze dit niet eens vaker zouden moeten doen, want ook de fietsende leden hebben het goed naar hun zin gehad en gingen met een goed gevoel naar huis.

De activiteiten commissie was dan ook meer dan tevreden. "Kijk daar doen we het voor, op naar de 50 jaar."


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant