Stein Bouwmeister in ‘het woud’, waar op zaterdag 15 september de eerste editie van Stout in het Woud zal losbarsten. Foto: Luuk Stam
Stein Bouwmeister in ‘het woud’, waar op zaterdag 15 september de eerste editie van Stout in het Woud zal losbarsten. Foto: Luuk Stam

Stein is het brein achter Stout in het Woud

Algemeen

Minidancefestival in Hengelo

Door Luuk Stam

HENGELO - Als student vrijetijdsmanagement is Stein Bouwmeister (23) uit Hengelo geregeld actief op festivals in heel het land. Zo stak hij namens De Feestfabriek de handen uit de mouwen op de Zwarte Cross en Mañana Mañana. Wat zou er dan mooier zijn, zo dacht hij, om ook eens een feest neer te zetten in mijn eigen thuisdorp Hengelo.

Daarom presenteert Bouwmeister op zaterdag 15 september de eerste editie van Stout in het Woud. Dat doet hij samen met dorpsgenoten Ian Woerts, Jurgen Bloemendaal, Femke Wissels en Frank Hoogewegen. Het feest vindt plaats op een door bomen omringd veld achter het terrein van de ponyvereniging aan de Banninkstraat. Het is de achtertuin van het ouderlijk huis van Bouwmeister, die zelf vanwege zijn studie tegenwoordig in Breda woont. "Ik wilde het eerst in de ponybak doen", vertelt hij. "Lekker met de voetjes in het zand. Maar toen zei mijn vader; heb je dat veldje daarachter al eens bekeken? Dit is hiervoor inderdaad een perfecte plek."

Omdat dit stukje Hengelo voor velen onbekend is, lieten de feestorganisatoren vanuit de lucht al een filmpje maken om de juiste plek aan te wijzen. Het filmpje is op Facebook te bekijken. Pas als de camera recht boven het L-vormige veld hangt, wordt de open plek in 'het woud' zichtbaar. "Je hebt hier van niemand last en niemand heeft last van ons", stelt Bouwmeister. Op het terrein zal een tent verrijzen, een schuurtje zal dienstdoen als cocktailbar en er zullen verschillende eetstandjes komen te staan. "Het moet de sfeer van een festival krijgen", aldus de initiatiefnemer. "We gaan het ook allemaal heel mooi uitlichten."

Bezoekers kunnen rekenen op een avond vol dancemuziek. Het DJ-duo Crooxs, de mannen van Daisy's DJ-team, Sjanniez en DJ Jubez zullen van zich laten horen. "Het wordt een avond met lekkere beats, koude drankjes en veel confetti", belooft de organisator. Stout in het Woud maakt deel uit van het concept Hengelo's Stoute Feestjes. Zo was er in februari van dit jaar al een Roarr-party in discotheek De Zwaan. "We willen het steeds weer op andere plekken doen en steeds weer vernieuwend", legt Bouwmeister uit.

Het nieuwe feest op zaterdag 15 september biedt plek voor 500 feestgangers. Iedereen van boven de 18 is welkom. Kaarten kosten 13,50 euro in de voorverkoop en 15,00 euro aan de deur. Het feestterrein is geopend vanaf 20.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant