Toneelgroep Bekveld zorgt weer voor een avondje lachen. Foto: Leo van Dam
Toneelgroep Bekveld zorgt weer voor een avondje lachen. Foto: Leo van Dam

Hotel 't Waopen van Bekveld

BEKVELD - Als opmaat van het Bekvelds Feest speelt de toneelgroep van deze gezellige buurtschap de klucht Helemaal hotel de botel op vrijdag 7 september om 14.00 uur en om 20.00 uur in de feesttent aan de Hogenkampweg 16 van de familie Smeitink.

Het verhaal: In een hotel ergens in een Bekvelds bos vinden rondom de verkoop van het sjofele hotel 't Waopen van Bekveld een reeks onnavolgbare verwikkelingen plaats die eerder de lachspieren prikkelen dan de verkoopkansen van het hotel bevorderen. De eigenaren Bertus en Sientje deugen voor alles behalve voor het bestieren van een hotel. Het personeel lijkt ook allerminst aan de hoge eisen van de moderne tijd te voldoen en blijkt het met de strikte regels van de hygiëne niet zo nauw te nemen. Als zich dan een potentiële koper van het hotel aandient, loopt de zaak zodanig uit de hand dat de zaal van begin tot eind verzekerd is van een avondje trainen van de lachspieren. Wie zich de dag na de opvoering spierpijn wil besparen kan beter thuisblijven. Maar Bekveld heeft met deze klucht de lachers op de hand, dus daar aan de Hogenkampweg wordt grote drukte verwacht. Bovendien kan de toneelgroep meedelen dat de vrijwilligers die tijdens de pauzes van de voorstelling de tapkast bedienen in tegenstelling tot het personeel van het hotel, wel voldoen aan de hoge eisen van de moderne tijd. Gezelligheid, een gezonde dosis humor en onvervalst Achterhoeks vermaak, zijn dan ook verzekerd.

De rolverdeling is als volgt: Bertus: Gerrit Smeitink, Sientje: Alien Maalderink, Piet: Sander Hofs, Grietje: Rita van de Kamp, Hans: Robert ter Maat, Laura: Ilse Menkveld, Lola: Liesbeth Hakvoort, Nellie: Marlies Ellenkamp, Alie: Sandra Wullink, Geertje: Jeanette Hebbink, Mans: Wim Jansen, Frida: Rita Oldenhave, Postbode: Bert kok. Souffleur is Judith Smeitink.

Zaterdagavond 8 september vindt om 19.00 uur het vogelschieten plaats en zal aansluitend het Bekvelds feest worden opgeluisterd door Duo Double XL.

Zondagmiddag 9 september zijn er kinderspelen, volksspelen en de zeskamp vanaf 12.30 uur, waarna 'de Sleppers' er ongetwijfeld weer een gezellig feestje van maken. Van harte welkom.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden