De winnaar van 2017: Lion King. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
De winnaar van 2017: Lion King. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Bierpulschuiven en gebakken ei

Algemeen

STEENDEREN - Vanaf woensdag 12 tot en met zaterdag 15 september wordt de jaarlijkse kermis gevierd. Op het marktplein staat het lunapark en de feesttent, waar de playbackshow wordt gehouden. Op de vogelwei is het vogel- en schijfschieten, vogelknuppelen en de nieuwe activiteit bierpulschuiven. Tezamen met de bands die in de feesttent en de café's spelen voldoende elementen voor een waanzinnig feestweekend.

Klaas Leutscher is de nieuwe voorzitter van de kermiscommissie, hij nam de taak over van Tom van der Weijden. Tom heeft zijn werkzaamheden stopgezet. Klaas, die al jaren lid is van de kermiscommissie, gaat deze nieuwe uitdaging graag aan.

Woensdagmiddag 12 september
Om 14.00 uur de aftrap. Er is 'Senioren vermaak' voor alle Senioren in en rondom Steenderen. De feestlocatie is De Kei, met Ziezoo en Rita Oldenhave. Met de nodige hapjes en drankjes wordt het een gezellige middag. Bezit van rollator is niet verplicht.

Donderdagavond 13 september
Het Lunapark is vanaf 19.00 uur geopend, een hoogtepunt van de Steenderense Kermis. Hier zijn verschillende attracties te vinden, zoals de botsauto's, de bank naast de kerk waar een ieder zich afvraagt: 'zal ik hier wel ingaan?', de schiettent, grijpers of kanalenspel.
Voor de jongste kinderen is de draaimolen er, het kikkerspel en touwtjes trekken. Daarnaast zijn veel smakelijke dingen als de suikerspin, oliebollen en snoep te verkrijgen.

De Grote Playback Show in de feesttent wordt gehouden tussen 19.30 en 21.30 uur. Gelegenheid tot opgeven voor het vogel- en schijfschieten en vogelknuppelen is in de zaal van De Seven Steenen van 20.00 tot 22.00 uur, met livemuziek van DJ Robert en tussen 22.00 en 23.00 uur in Café Heezen met muziek van de band Klink.

Vrijdag 14 september
Vanaf 8.30 uur is er nog gelegenheid tot na-inschrijving voor het vogel- en schijfschieten en vogelknuppelen op de vogelwei. De Kleine Schutterij vertrekt vervolgens om 9.00 uur vanaf het Burg. Buddingh' Plein. Om deze tijd vertrekt ook Muziekvereniging Nieuw Leven voor de aubade bij het voormalige gemeentehuis.
De activiteiten op de vogelwei bestaan uit het vogelschieten, schijfschieten, vogelknuppelen en kegelen en beginnen dan om 9.30 uur. Omdat met het kegelen de prestaties van de dames en heren zo dicht bij elkaar liggen, is besloten is om beide seksen in dezelfde competitie te laten spelen. Wie gooit de hoogste score op de gepimpte kegelbaan?
Nieuw is het bierpulschuiven: een gezellig spelelement die door jong, oud, man of vrouw uitgevoerd kan worden. Dit slijt lekker de tijd tijdens het wachten op je beurt voor het schieten of vogelknuppelen. Op de vijf meter lange baan wordt het een uitdaging om de pul op de juiste plaats te laten stoppen. Het gaat om het bierpulschuifkampioenschap 2018.
Naast een drankje en bakje koffie zijn er nu ook gebakken eieren. Dus is thuis ontbijten niet nodig en kunnen deelnemers op tijd aanwezig zijn.
Om 12.00 uur de prijsuitreiking van de vogelwei-activiteiten in de feesttent, waarna TijgerBROOD speelt. Bij Café Heezen speelt het Handkar Trio en er is karaoke bij de Seven Steenen. TijgerBROOD speelt ook 's avonds in de feesttent.

Zaterdag 15 september
Om 9.30 uur kunnen de kinderen en ouders verzamelen bij de feesttent voor het Kindervermaak met de Mega Magic Goochelshow.
's Middags om 13.00 uur begint het opstellen voor de Grote Optocht op de Harmen Addinkstraat. Om 13.30 uur stellen de kleine wagens en versierde fietsen op de Bronkhorsterweg ter hoogte van het Muldershof. De Grote Optocht start om 14.00 uur, waarna vanaf 15.30 uur de prijsuitreiking zal plaatsvinden in de feesttent met muzikale begeleiding van Bandje Speciaal. Bij Café Heezen op het Marktplein is de Retteketet Showband, waarna rond 19.00 uur de band Brood op de Plank XL haar opwachting maakt. Om 21.00 uur gaat het feest verder in de feesttent met Bandje Speciaal. Bij De Seven Steenen kan men optocht kijken met DJ Roan en op het terras luisteren naar De Stamgasten.


www.steenderensekermis.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden