Moerstaal en Trawanten treden op in het Theater onder de Molen. Foto: PR
Moerstaal en Trawanten treden op in het Theater onder de Molen. Foto: PR

Moerstaal en Trawanten zingen en dichten

Algemeen

VORDEN/LINDE - De band Moerstaal en Trawanten is vrijdagavond 7 september te gast in Theater Onder de Molen. Zingen en voordragen in de Nederlandse (moers)taal, bij voorkeur voor luisterpubliek in huiskamers en kleine zalen, staat bij deze band voorop.

De band bestaand uit John Blijenberg (zang en voordracht), LeJo van Bloois (zang, percussie en mondharmonica), Toon Neervoort (zang en leadgitaar) en Ineke Pothoven (zang en basgitaar) bouwt zijn repertoire op met hits uit de internationale pophistorie; bekende nummers, van bijvoorbeeld Leonard Cohen, Bob Dylan, Anouk, Kinks en Beatles worden opnieuw beleefd omdat de bandleden ze hebben vertaald in het Nederlands. Moerstaal en Trawanten brengt ook liederen uit streektalen en dialecten binnen het Nederlandse taalgebied zoals Gronings, Limburgs en Drents; daartoe rekent zij ook het Afrikaans en het Vlaams. De muziek wordt afgewisseld met tragikomische prozateksten of gedichten, cabaretesk en geëngageerd ingevuld.
Deze voorstelling is in het theater aan de Lindeseweg 29 in Vorden (buurtschap Linde) en begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is 10 euro, exclusief consumpties. Reserveren kan via de website.


www.theateronderdemolen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden