In voorbereiding op de Powerslide 24Kika trainde Arjan Mombarg veelvuldig op het Hengelose motorcircuit De Varsselring. Foto: PR.
In voorbereiding op de Powerslide 24Kika trainde Arjan Mombarg veelvuldig op het Hengelose motorcircuit De Varsselring. Foto: PR.

'Mompie' wil 24-uurs recordafstand skeeleren verbeteren

Algemeen

VORDEN – Hij is absoluut niet voor een gat te vangen. Niets was en is hem namelijk op schaats- of skeelergebied te dol. Dat heeft hij als nuchtere Achterhoeker in de afgelopen drie decennia al op topniveau binnen deze sporten bewezen. Zowel nationaal als internationaal. De 46-jarige Vordenaar Arjan Mombarg, die naast rundveehouder ook eigenaar is van de Vordense schaats- en skeelerwinkel en organisatiebureau Free-wheel, beschikt ondanks zijn leeftijd en drukke ondernemerswerkzaamheden altijd nog over een chronische uitdagingsvirus in combinatie met een flinke dosis rebellie en stoutmoedigheid.

Door Jan Hendriksen

Vrijdag 31 augustus gaat 'Mompie' een nieuwe ultieme persoonlijke uitdaging aan. Hij gaat 24 uur onafgebroken skeeleren voor de Stichting Kika tijdens de Powerslide 24Kika op Flevonice in Biddinghuizen. En omdat hij toch bezig is, wil hij het wereldrecord dat voor 24 uur op 541 kilometer skeeleren staat officieus verpulveren. Zijn doel? Zeshonderd kilometer én heel veel geld voor Kika ophalen. Of dat eerste gaat lukken moet nog blijken. Maar dat Arjan Mombarg inmiddels al heel veel geld voor Kika heeft binnengesleept is al wel duidelijk. Begin deze week stond de teller inmiddels op ruim vijfduizend euro. En daarmee is hij momenteel de absolute 'meest verdiener' voor Kika tijdens dit evenement.

Vrijdag om 15.00 uur staat Arjan Mombarg aan de start voor de Powerslide 24Kika op Flevonice in Biddinghuizen. Wat is dat precies de Powerslide 24Kika? Arjan Mombarg: "Dat zal ik vertellen. Ik ga 24 uur lang achter elkaar skeeleren om geld op te halen voor Kika. Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75 procent van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel van Kika is om dit percentage te verhogen naar 95 procent. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. Potverdikke, het is zo'n akelige ziekte waar we met z'n allen iets aan moeten doen. Vooral die kleintjes willen we niet zien lijden. Daarom geef ik vrijdag alles voor Kika. En ik wil ook nog een persoonlijk doel stellen door het wereldrecord 24 uur skeeleren te verbeteren. Of me dat gaat lukken? Ik ga in in ieder geval mijn stinkende best doen. Ik heb de laatste maanden daarvoor intensief getraind."

In voorbereiding op de Powerslide 24Kika trainde Arjan Mombarg veelvuldig op het Hengelose motorcircuit De Varsselring. "Een perfecte locatie", aldus de Vordenaar. Vorige week 'draaide' Mombarg in zeven uur tijd veertig rondjes op het circuit. Goed voor tweehonderd kilometer! "Dat was een mooie graadmeter. Ik was niet kapot. Vrijdag moet ik uitkomen op een gemiddelde snelheid van 25 kilometer per uur. Ik zal in de eerste uren een hogere snelheid moeten bereiken. Want ik moet ook korte sanitaire stops maken. En naar gelang de tijd zal de gemiddelde snelheid op het 2,9 kilometer lange parcours in Biddinghuizen afnemen zo verwacht ik. Maar we zullen zien waar we op uitkomen. Maar laat het duidelijk zijn. Ik heb een van mijn doelen al bereikt door de nodige donaties bij elkaar te verkrijgen. Maar er kan natuurlijk nog meer bij."

Men kan Arjan Mombarg nog sponsoren door te doneren via de website.


www.24kika.nl/nl/doneren/?deelnemer=arjan-mombarg%2F

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden