De badeendenrace wordt georganiseerd door Lionsclub Bronckhorst voor de zwembaden. Foto: Henriët Fokkink
De badeendenrace wordt georganiseerd door Lionsclub Bronckhorst voor de zwembaden. Foto: Henriët Fokkink

Brandweer helpt bij Badeendenrace

Algemeen

BRONCKHORST/BRONKHORST - De 3000 badeendjes liggen klaar voor de Badeendenrace die zondag 2 september wordt gehouden op de Groote Beek in Bronkhorst. Even leken alle voorbereidingen voor niets te zijn gedaan, want als gevolg van de droge zomer staat er niet heel veel water in de beek. Maar daar is een oplossing voor gevonden. De brandweer gaat helpen.

Brandweerlieden komen zondagmiddag 2 september om vanaf de waterkant de eendjes op te stuwen. Met hun brandweerslangen geven de vrijwilligers van het brandweerkorps van Steenderen een spreekwoordelijk steuntje in de rug: ze worden de goede kant op gespoten.

De badeendjes gaan zwemmen voor het goede doel: de vier openluchtzwembaden in de gemeente Bronckhorst: Het Elderink in Hengelo, In de Dennen in Vorden, Het Hessenbad in Hoog-Keppel en het Burg. Kruijffbad in Steenderen. De eendjes zijn genummerd, hun nummers corresponderen met de lotnummers die de zwembaden verkopen à 2,50 euro per stuk.

Hoofdprijs van de Badeendenrace, die wordt georganiseerd door de Lions Club Bronckhorst, is een rondvlucht van een half uur boven de eigen woonplaats. Daarnaast zijn er nog vele prijzen, waaronder abonnementen voor de zwembaden voor de zomer van 2019.

Het belooft een heel spektakel te worden bij de Groote Beek in Bronkhorst, nabij de molen. Bezoekers wordt gevraagd zoveel mogelijk op de fiets te komen. Wie met de auto komt op 2 september wordt gevraagd zijn of haar voertuig te parkeren op een van de parkeerplaatsen bij de ingang van Bronkhorst of bij het zwembad van Steenderen (Prins Bernhardlaan 9 in Steenderen). Vanaf daar kan men dan te voet de beek bereiken. Nabij het water zijn geen parkeerplaatsen voor auto's.

Muziekvereniging Nieuw Leven zorgt voor muziek, voor de eenden te water gaan. Aan de waterkant zijn zondagmiddag tot kort voor de start ook nog de laatste loten te koop (ook dan kosten ze 2,50 euro per stuk). Kijken naar de Badeendenrace is immers veel spannender als er ook eendjes voor jou meezwemmen.

De notaris klimt even voor 14.00 uur in een bootje om vanaf het water te bekijken of alles er eerlijk aan toe gaat. Om 14.00 uur gaan de eendjes te water en zwemmen ze richting stuw, daarbij geholpen door de brandweer. Het eendje dat het eerst de finish bereikt, draagt het winnende lotnummer. De notaris ziet er op toe dat de winnende nummers in de juiste volgorde worden genoteerd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant