Stichting Noaberhulp Zutphen en omstreken zoekt vrijwilligers

Algemeen

ZUTPHEN/REGIO - "Gemakkelijk is het niet, maar het geeft veel voldoening." Dat is de mening van de ruim twintig vrouwen en mannen die als vrijwilliger werkzaam zijn bij Stichting Noaberhulp Zutphen en omstreken. Deze vrijwilligers verlenen in de gemeenten Zutphen, Lochem, Bronckhorst (Vorden en Steenderen) en Brummen (centrum) kosteloos aanvullende hulp aan mensen die ongeneeslijk ziek zijn en ervoor gekozen hebben om thuis, in hun eigen omgeving te sterven. Noaberhulp is op zoek naar vrijwilligers.

Als het in die laatste levensfase voor de mantelzorgers (te) zwaar wordt, kunnen de goed opgeleide vrijwilligers van Noaberhulp een helpende hand bieden. Dat doen ze vooral door overdag of 's nachts bij de zieke te waken, zodat de mantelzorgers even op adem kunnen komen.

Basisopleiding vrijwilligers
Half september start de basisopleiding voor nieuwe vrijwilligers. De opleiding bestaat uit acht avonden en wordt gehouden in Doetinchem. Wie wil weten of dit vrijwilligerswerk iets voor hem of haar is kan voor informatie terecht op de website van Noaberhulp Zutphen e.o. en telefonisch of per mail bij coördinator Joke Sieverink.

Inloopochtenden
Bovendien zijn er binnenkort inloopochtenden waar mondeling inlichtingen worden gegeven. In Zutphen is dat op donderdag 30 augustus van 10.00 tot 12.00 uur op het adres Oude Bornhof 47a en in Lochem op woensdag 29 augustus van 10.00 tot 12.00 uur bij de vrijwilligerscentrale op Markt 2.


Joke Sieverink: 06 -1046 5495

info@noaberhulpzutphen.nl

www.noaberhulpzutphen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant