Ark van Olburgen is de winnende wagen van de optocht Olburgen-Rha. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Ark van Olburgen is de winnende wagen van de optocht Olburgen-Rha. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Ark van Olburgen wint optocht Rha-Olburgen

Algemeen

Publiek kiest de wagen met Donald Trump als winnaar

OLBURGEN/RHA – De kermisoptocht van Rha naar Olburgen ging zonnig en vol enthousiasme van start. Vrijdagavond 10 augustus startte deze bij het monument vlakbij de molen op Rha. Ondanks dat het nog vakantie was, stond veel publiek langs de kant van de weg. Het was een leuke optocht met deelnemers van jong en oud. Muziekvereniging Nieuw Leven liep voorop in de optocht. Het publiek maakte een keuze voor de publieksprijs in de verschillende categorieën.

Door Liesbeth Spaansen en Sanne Beijer

Werd donderdagavond het vat aangeslagen, wat een gezellige start was van de Olburgse kermis met de opbouwers en de eerste fanatieke kermisvierders, vrijdagavond kon het feest echt beginnen met een leuke optocht met deelnemers van jong en oud. Er was veel werk van gemaakt om voor het publiek en jury goed voor de dag te komen en zelf veel plezier te hebben: van Giro 555 (help de boeren de winter door), puzzels, vlinders, indianen, de ark van Olburgen tot een bezoek van Donald Trump en zijn vrouw. Koningin Ans Sesink en haar koningin Daphne Daniëls zetten de traditie voort door in een eigen wagen in de optocht mee te rijden. De jury fietste steeds naar verschillende plaatsen van de route om de punten te kunnen geven voor de wagens en loopgroepen. Nieuw Leven liep voorop van Rha naar Olburgen.

In Olburgen ging de optocht nog een rondje door het dorp en daarna gingen alle deelnemers, met de muziek mee naar het feestterrein. Een DJ zorgde voor de muziek in de feesttent, onder de enorme parasol bleef iedereen droog en de kinderen gingen alsnog in de draaimolens. De prijzen van de optocht werden in de loop van de avond uitgereikt.
De sfeer zat er al direct goed in en werd alleen maar beter toen DJ Niels zijn set aanslingerde. Er werd gedronken, gelachen en gedanst. Kortom, het was genieten. De dansvloer stond dan ook flink vol.

Uitslagen
Wagens:
1. Ark van Olburgen,
2. Trump,
3. Wild West.

Loopgroep volwassen:
1. Heel Holland Bakt,
2. Fiets met trapondersteuning,
3. 2 x 3.

Loopgroep jeugd:
1. Giro 555, help de boeren de winter door,
2. Buurman & Buurman,
3. Twee kuub staal.

Publieksprijs: Trump.
Aanmoedigingsprijs: De vakantiegangers


Kijk voor meer foto's op Achterhoekfoto.nl en Facebook Oranjestichting OlburgenRha

Winnaar bij de jeugd: Giro 555, help de boeren de winter door. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant