Schutterskoning Olburgen-Rha 2018 Erik Baars en zijn koningin Nicole. Foto: Wim Lebbink/Marieke Kornegoor
Schutterskoning Olburgen-Rha 2018 Erik Baars en zijn koningin Nicole. Foto: Wim Lebbink/Marieke Kornegoor

Erik Baars Schutterskoning 2018 Olburgen-Rha

Algemeen

OLBURGEN - In het programma van de kermis in Olburgen-Rha was zaterdagochtend het vogelschieten aan de beurt. De eeuwenoude strijd tussen Olburgen en Rha vlamde weer op waarbij Olburgen als winnaar uit de ring kwam. Erik Baars is de schutterskoning van 2018, hij koos zijn lieftallige vrouw Nicole als koningin.

Door Liesbeth Spaansen en Sanne Beijer

Bestuurslid Hans Aal nam voorzitter Hans Rewinkel waar bij de opening deze ochtend op het kermisterrein aan de Dierenseweg. Wethouder Paul Hofman was aanwezig om schutters en publiek succes en plezier te wensen. Het vogelschieten is voor de uit Doesburg komende nieuwe wethouder van Bronckhorst helemaal nieuw, maar hij vond het helemaal leuk.
Na het lossen van het eerste schot, mocht schutterskoning Olburgen-Rha 2017 Ans Sesink schieten en dan de ingeschreven schutters, bepaald door loting.
Maar liefst 93 schutters uit Olburgen en Rha gingen zaterdag 11 augustus op de wei de strijd met elkaar aan om het koningschap. De vogel, gebouwd door Rob Gosselink viel in de tweede ronde, bij het 267ste schot. Het was Erik Baars die de romp eraf schoot.

's Middags konden alle kinderen mee doen met spelletjes terwijl de ouders lekker konden genieten van een hapje en een drankje in de tent.
Zaterdagavond kwam het feest weer op gang met Kroepin die de tent lekker op de kop heeft gezet.

Zondagochtend was het tijd voor de brunch, die voor het eerst in de feesttent werd gegeven. Het was erg leuk en lekker, in klassieke sferen. Ondanks de wespenplaag, de wespen bleken het eten ook erg lekker te vinden, was er een mooie opkomst. Er moesten zelfs nog stoelen bijgeschoven worden voor onverwachte gasten.

Rond 13.30 uur verzamelden alle zeskampteams zich om te beginnen met het beruchte zeskamp. Er waren 14 teams die het veld op stelten hebben gezet. Toen alle deelnemers weer een beetje bijgekomen waren van hun zware inspanningen werd de muziek aangeslingerd. Tijdens het genieten van een lekkerbekje of patatje, stonden veel mensen te kijken naar The Sjefs. Na een tijdje werd ook hier de dansvloer goed gevuld. Ook tijdens de afterparty werd nog volop gedanst, gezongen en gedronken. Kortom, de kermis Olburgen-Rha was een groot succes.

De wekker ging alweer vroeg op maandagochtend voor de leden van de organisatie. De bende van afgelopen weekeind moest natuurlijk ook opgeruimd worden. Maar wat hebben ze kunnen genieten.

Uitslagen:
Vogelschieten:
Linkervleugel: Alex Gerritsen,
rechtervleugel: Michel Damen,
kop: Carolien Beijer,
staart: Jan Verhoeven,
romp: koning Erik Baars.

Zeskamp:
1: De Polly's,
2: Ohra et Ludera,
3: Ian, je moeder roept,
troostprijs: De knakworsten 2.0.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant