Concerto Alankara: Michaela Hollmannová, Diana de Vries en Esther de Graaf. Foto: PR
Concerto Alankara: Michaela Hollmannová, Diana de Vries en Esther de Graaf. Foto: PR

Concert vol inspirerende momenten

Algemeen

BAAK – Voor het vierde concert uit de reeks van acht ter gelegenheid van de expositie 'De Kathedraal van Baak' in de St. Martinuskerk op zondagmiddag 19 augustus is Concerto Alankara uitgenodigd. Violiste Michaela Hollmannová, harpiste Diana de Vries en fluitiste Esther de Graaf geven een optreden, getiteld: 'Inspiring Moments'.

Michaela Hollmannová is geboren in Tsjechië, studeerde op de 'Academy of Performing Arts' in Praag, won als jong violiste verschillende concoursen en was laureaat van het beroemde 'Sevcík Concours'. Naast haar baan als eerste violiste van het 'Radio Filharmonisch Orkest' heeft Michaela deelgenomen aan de masterclasses van de Russische violist Mark Lubotsky en later bij Jaap van Zweden. Na meer dan 20 jaar orkest carrière wijdt zij zich aan solo en kamermuziekoptredens in Nederland, Duitsland, Tsjechië en Frankrijk.
Diana de Vries studeerde aan het Rotterdams Conservatorium, onder andere bij de wereldberoemde harpiste Susanne Mildonian. Sinds 1982 is zij als solo-harpiste verbonden aan Het Gelders Orkest en wordt regelmatig gevraagd te componeren voor de harp.
Esther de Graaf studeerde fluit aan het Utrechts Conservatorium en het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Zij heeft als freelance fluitiste in verschillende orkesten gespeeld, zoals de orkesten van de omroep, het Gelders Orkest, het Asko-Schönberg Ensemble en de Deutsche Kammerfilharmonie Bremen.
In de inspirerende ruimte van de St. Martinuskerk met prachtige akoestiek wordt op initiatief van Anne van der Vliet en de violiste Michaela Holmannová een reeks van acht inloopconcerten uitgevoerd. Concerto Alankara speelt werken van, Camille Saint-Saëns, Christian J. Lidarti, Hector Berlioz, Eugéne Goossens, Jacques Ibert, John Williams, Michel Colombier, Astor Piazzolla en Giulio Caccini.

Aanvang 15.30 uur, vrij entree.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant