Kermis Olburgen/Rha wordt gevierd op de kermisweide in Olburgen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Kermis Olburgen/Rha wordt gevierd op de kermisweide in Olburgen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Kermis Olburgen/Rha

Algemeen

OLBURGEN - Café-Restaurant Kraantje Lek is niet meer (gesloten sinds 21 juli jl.) maar de Kermis Olburgen-Rha gaat gewoon door. De Oranjestichting was hier door uitbaters Maria en Theo op tijd van op de hoogte gesteld en is blij dat de verplaatsing van het feest naar de kermisweide al geruime tijd achter hen ligt. De kermis vindt plaats van 10 tot en met 12 augustus.

'BronkEvents' uit Giesbeek gaat het horecagedeelte verzorgen in samenspraak met de stichting. Als extra service kunnen de consumptiemunten (2 euro) contactloos of met de pin gekocht worden. In de week voorafgaande aan de kermis gaat de Oranjestichting elke avond aan het opbouwen. Kom gerust eens poolshoogte nemen of meehelpen. De opbouw eindigt op donderdag 9 augustus, dan wordt om ongeveer 21.00 uur het vat aangeslagen.

Programma in het kort
Vrijdag 10 augustus om 19.00 uur start de optocht bij het monument op Rha onder begeleiding van Muziekvereniging Nieuw Leven. Daarna is de prijsuitreiking in de tent. 'DJ Niels' zal de rest van de avond er vol voor gaan om iedereen flink in beweging te krijgen.

Zaterdag 11 augustus gaat vanaf 11.00 uur in een spannende vogelschietcompetitie bekend worden wie zich een heel jaar lang koning(in) mag noemen. Deelname is voor alle (oud-)inwoners van Olburgen en Rha en hun partners (16 jaar of ouder). 's Middags zijn er kinderactiviteiten en 's avonds gaat 'KROEPIN' de tent op zijn kop zetten.

Zondag 12 augustus begint om 11.00 uur de brunch in klassieke sfeer in de feesttent. Aansluitend aan de brunch, zo ongeveer vanaf 12.00 uur, kunnen de deelnemers, supporters en andere belangstellenden van de zeskamp in de tent terecht voor de inschrijving en de 'warming up'. Het zeskamp spektakel zal om 13.30 uur beginnen, waarna 'The Sjefs' de prijsuitreiking tot een groot feest gaat maken. En ten slotte is er nog de afterparty in de tent.

Bezoek de website voor meer informatie of kijk op de Facebookpagina 'Oranjestichting Olburgen en Rha'


www.olburgen-rha.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant