Gabi Hunter, deelnemer aan Swim to Fight Cancer. Foto: Magnetic Fotografie
Gabi Hunter, deelnemer aan Swim to Fight Cancer. Foto: Magnetic Fotografie

Twitteraars sponsoren Doetinchemse deelneemster Swim to Fight Cancer

Algemeen

Schrijf je in voor Swim to Fight Cancer 0314


Op 9 september gaat de 2e editie van Swim to Fight Cancer in Doetinchem van start. Samen met vele enthousiaste en sportieve deelnemers is het plan zoveel mogelijk donaties bij elkaar te zwemmen om kanker te bestrijden. Meedoen aan Swim to Fight Cancer Doetinchem kan als individuele deelnemer of als businessteam. Volwassenen hebben de keuze tussen een traject van 1 of 2 km. Er is ook een KidsSwim van 500 meter. Wil je ook helpen en je steentje bijdragen aan onderzoek en preventie? Vanuit de liefde voor het leven een vuist maken tegen kanker?
Schrijf je dan nu in voor Swim 2018!


https://doetinchem.swimtofightcancer.nl/doemee


DOETINCHEM - Met Gabi Hunter heeft Swim to Fight Cancer een geoefende deelnemer in huis. De Doetinchemse zwemt al jaren. Voor de twee kilometer draait ze haar hand niet om. De uitdaging zat hem meer in het ophalen van sponsorgeld. "Dat leek me ingewikkeld. Nou, dat viel dus reuze mee!"

Sinds Hunter bekend maakte dat ze mee zwemt, stromen de donaties binnen. Binnen no time stond de teller op 1.000 euro. " Dat had ik echt niet verwacht, ik zag er juist enorm tegenop 250 euro bij elkaar te halen. Maar het gaat heel hard met de donaties."
Die komen van familie en vrienden, maar ook uit onverwachte hoek: "Via twitter heb ik ontzettend veel sponsoren binnengehaald. Echt fantastisch. Ook de politiek sponsort. En de burgemeester van Doesburg heeft 1.000 euro aan laten tikken."
Die betrokkenheid, vanuit haar omgeving, vindt ze geweldig. "Ik ben zelf natuurlijk ook maatschappelijk heel betrokken", verwijst ze naar haar werk. Met de stichting Komt voor de Bakker maakt ze zich hard voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En in haar taartenzaak Gaabs kunnen jongeren met een psychiatrische achtergrond werkervaring op doen. "Het waren trouwens de mensen van de stichting die me hebben aangezet tot deelname. Ze waren zó enthousiast. Echt heel leuk."

Impact
Hunter heeft een persoonlijke reden om mee te doen. "De vrouw van een heel dierbare vriend is heel ziek. Dat heeft me enorm geraakt. Van dichtbij zien hoe een jong gezin getroffen wordt, is heftig. Dat is voor mij de voornaamste reden me in te zetten. Bovendien zwem ik goed, dat maakt het makkelijker. Het open water is nog wel een dingetje. Je hebt te maken met stroming, geen keerpunt en het is koud hè."
Het weerhoudt haar er niet van 9 september de IJssel in te duiken. "Ik hoop dat het echt een evenement wordt dat op de kaart wordt gezet. hier in Doetinchem. En een boel aandacht krijgt. Laatst las ik een interview met iemand die kanker heeft. Hij vertelde dat als hij deze kanker over tien jaar zou hebben, hij gewoon zou genezen. Nu gaat hij eraan dood. Dan denk ik, jeetje, dan moet het gewoon allemaal sneller; meer geld voor meer onderzoek."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant