Willem van der Vliet en Michaela Hollmannová. Foto: Liesbeth Spaansen
Willem van der Vliet en Michaela Hollmannová. Foto: Liesbeth Spaansen

Muziek en poëzie bij Baaks inloopconcert

Algemeen

BAAK - De eerste twee succesvolle inloopconcerten in de St. Martinuskerk in Baak worden op zondagmiddag 29 juli vervolgd met een bijzondere samensmelting van muziek en poëtische vertelling: 'De Simurgh', een sprookje uit de tijd van Zarathustra. Het symbolische verhaal over een levensweg wordt afgewisseld door improvisatie van de trompettist Willem van der Vliet, begeleid door de mysterieuze klanken van het Indiase instrument, de tampura en een aantal eigen composities van Michaela Hollmannová voor viool solo.

Baak ligt in de prachtige natuur. Een klein dorp met in het midden de St. Martinuskerk, waarvan de afmeting in de loop der tijd zorgde voor een vriendelijk spottende naam 'De Kathedraal van Baak'. Binnen heerst kleurrijke eenvoud met prachtige glas-in-loodramen en muurschilderingen, die allen op een eigen manier een verhaal vertellen. Hoe dat imposante gebouw is ontstaan, is te zien en te lezen in de tentoonstelling, georganiseerd door de Baakse kunstenares en beeldhouwster Anne van der Vliet in samenwerking met Frans Helmich.

In deze inspirerende ruimte met prachtige akoestiek wordt op initiatief van Anne van der Vliet en de violiste Michaela Holmannová een reeks van acht inloopconcerten uitgevoerd. In de zomerse warmte is muziek van beroemde meesters van vroege barok tot late romantiek te horen, uitgevoerd door topmusici en -zangeressen uit binnen- en buitenland.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant