Nieuwe rijder Christian Schmitz en team eigenaar Tonny Wassink. Foto: Henk Teerink
Nieuwe rijder Christian Schmitz en team eigenaar Tonny Wassink. Foto: Henk Teerink

Nieuw talent bij Performance Racing Achterhoek

Algemeen

HENGELO - Opnieuw een verandering bij het Performance Racing Achterhoek (PRA). Afgelopen week werd nog een rijder toegevoegd. Het jonge Duitse talent Christian Schmitz uit Wuppertal gaat het team versterken. Begin dit jaar werd Ilja Caljouw al toegevoegd, hij is vaste coureur in het Internationale Road Racing Championship (IRRC), en vanaf de races in Hengelo kwam de Fransman Yves Pierre Bian bij Performance Racing.

Alle drie rijders komen uit op een Yamaha R6 en nemen deel aan het IRRC Supersport kampioenschap. Schmitz die al een paar jaar rijdt in de Supersport, begon zijn carrière in Duitsland in de serie klassen 125 en 250cc.
Schmitz kwam tijdens de laatste race in Imatra ten val met zijn eigen motor. Daardoor raakte de machine onherstelbaar beschadigd. Hij wilde graag weer rijden en informeerde bij het PRA team of zij nog iets konden betekenen. Het team onder aanvoering van Arno Wassink, die de zorg draagt voor de motoren, zag dat wel zitten. Schmitz kent al een aardig woordje Nederlands en liet weten zich in de Achterhoek thuis te voelen. De coureur werd zelfs al herkend op de kermis in Vorden van afgelopen weekend.
De afgelopen jaren reed Christian aardig wat podiumplaatsen bij elkaar, onder meer op de Varsselring in Hengelo Gld, Imatra Finland, Horice Tsjechië en Chimay België. Zijn doelstelling is om telkens in de top vijf te eindigen. Een overwinning zou te gek zijn maar dat zit er volgens hem nog niet in met het sterke deelnemersveld van dit jaar. "Er is een aantal sterke rijders bijgekomen en daar kan hij alleen maar van leren", aldus Wassink. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door zijn persoonlijke sponsor Laser Scanning Europe en de teamsponsors.                                                                                                         Tijdens de raceweekenden bestaat het team uit ongeveer vijftien man die zorg dragen voor het sleutelen, begeleiden, catering ect. Daarnaast kan het PRA rekenen op veel supporters die overal mee naartoe reizen. Dat is bijzonder, want met uitzondering van Hengelo zijn de races om het IRRC-kampioenschap niet naast de deur. Aankomend weekend is de vierde ronde voor het kampioenschap op het Belgische circuit van Chimay. Het team vertrekt donderdag al naar het zuiden van België om vervolgens op vrijdag en zaterdag te trainen. De wedstrijden zijn zondag.
Tonny Wassink, teameigenaar van het PRA, had ook nog een nieuwtje voor de laatste race van het seizoen in Frohburg. Daar zal Bian uitkomen op de Kawasaki 1000 van het team in het IRRC Superbike kampioenschap. De Ierse rijder Dean Osborne rijdt daar eveneens in de Superbike klasse voor dit team. Osborne pakte tijdens de Isle of Man Manx races een tweede plaats in de Supersport categorie. Deze Ierse roadracer komt op aanraden van Henri Sala. Sala, voormalig 125 en 250cc ONK-coureur, is liefhebber van stratenraces en komt daarbij ook veel in het buitenland.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant