Nachtelijke marathon in zwembad Steenderen

Algemeen

STEENDEREN - Een nacht in en op het zwembad, sporten, een wedstrijdelement en vooral ook veel gezelligheid. Dat kan weer bij de nachtelijke zwemmarathon in het zwembad in Steenderen. Zes teams hebben zich al aangemeld voor dit festijn in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 augustus, maar er kunnen er nog zeker zes bij.

De deelnemers van het succesvolle zwemfeest vorig jaar hadden het allemaal over de ongekende stilte 's nachts in het water en de opkomende zon met ochtenddauw over het prachtig verlichte zwembad. Maar er was ook veel gezelligheid met muziek en kampvuren. De activiteitencommissie van het Burg. Kruijffbad in Steenderen geeft het startschot voor de marathon op de zaterdagavond om 22.00 uur. De volgende ochtend om 10.00 uur is duidelijk welk team in die twaalf uur de meeste banen heeft gezwommen. Maar stiekem zijn natuurlijk vooral de sfeer en gezelligheid belangrijk: waarschijnlijk wordt er weinig geslapen.
Een zwemmarathon-team bestaat uit minimaal acht en maximaal twaalf enthousiaste zwemmers van vijftien jaar en ouder. Zij moeten om de beurt in een kwartiertje zoveel mogelijk banen proberen te zwemmen. Na die vijftien minuten neemt het volgende teamlid het over. Het evenement is zeker niet alleen voor geoefende zwemmers, vorig jaar deden de meeste deelnemers mee met een rustig schoolslagje.

Kampvuur en bbq
Om er een mooie nacht van te maken mag met eigen tent en slaapzak worden gekampeerd op de speelweide. Gitaren zijn welkom. De barbecue staat aan en de kiosk is natuurlijk de hele nacht open. De vrijwilligers zorgen dat er 's nachts gezellige vuurkorven branden en als klap op de vuurpijl is er vanaf 7.00 uur een ontbijtje.
Wie nog mee wil doen kan een team vormen met buurt, bedrijf, vrienden, familie, sportteam of collega's. De kosten zijn 10 euro per persoon, inclusief ontbijt en gebruik van 'camping' met toiletten en warme douches. Alle info en inschrijfformulieren zijn te vinden op de website.

zwembadsteenderen.nl/marathon

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant