Bullie Racing zesde in Assen. Foto: Henk Teerink
Bullie Racing zesde in Assen. Foto: Henk Teerink

Hamove rijdster Tasia Rodink zesde tijdens 501 kilometer race Assen

Algemeen

REGIO - Het is inmiddels een traditie geworden, de jaarlijks terugkerende '501 km van Assen'. Een door OW Cup-organisatie georganiseerde Endurance wedstrijd voor teams op het TT Circuit Assen. Met maar liefst 56 ingeschreven teams beloofde ook de 2018 editie op voorhand al een succes te worden, en dat werd het zaterdag 14 juli ook. Drie trainingen, een spectaculaire Le Mans start en een 501 kilometer lange wedstrijd. Spanning en sensatie niet alleen op de baan, maar ook in het paddock waar van alles te beleven was. Het Bullie Racing Team van teamcaptain Roel van Winkoop had zich ook ingeschreven voor deze gelegenheid. Hamove rijdster Tasia Rodink en haar vriend Kevin van Leuven kwamen uit op een Kawasaki 600 voor het Bullie Racing Team.

Alvorens de wedstrijd zaterdagmiddag van start ging kregen de teams met soms de meest vreemde, ludieke en originele namen – drie kwalificaties voorgeschoteld waarin de startposities bepaald werden. De wedstrijd ging van start met de beroemde Le Mans start. De race ging over 111 ronden met rijders wisselingen, tanken en banden wissels. Nadat organisator Hennie Lentink om 14.40 uur het sein gaf voor de start van de 501 km lange wedstrijd was het Team Magic-Pirelli-Suzuki dat meteen de leiding nam.

Vooraan het veld werd veelal op het scherpst van de snede gestreden. Team Magic-Pirelli-Suzuki met Nigel Walraven, Glen van Straalen en Alexander Klaassen trok uiteindelijk aan het langste eind en werd als winnaar afgevlagd. Na een prachtige strijd met de koplopers eindigde het Team Dijksma Koudetechniek als tweede. Hiervoor kwamen Ricardo Brink en Danny de Boer uit en zij eindigden op minder dan 30 seconden van het winnende team. Het Bullie Racing van Roel van Winkoop, die veel werkzaamheden voor de Hamove verricht en steun en toeverlaat van het Performance Racing Achterhoek is, kwam met twee rijders aan de start. Roel, die Tasia Rodink al sinds het begin van haar racecarrière in de 125cc en Moto3 begeleid, werd opgetrommeld evenals haar vriend Kevin van Leuven.

Voorafgaand aan het evenement werd volop getraind om zich goed voor te bereiden op de race. Het was pas Tasia's vierde keer dat ze uitkwam op een Supersport 600 motor. Ondanks wat kleine tegenslagen van een kleine lekkage en oververhitte motor, waardoor ze twee keer vaker moesten stoppen, reden ze een goede race. Het team was zelfs het snelste Supersport team. De rest die voor hun eindigde reden ook met Superbike 1000cc motoren. Tasia en Kevin finishte als zesde en waren terecht tevreden met de uitslag. Roel van Winkoop kon zijn geluk niet op en liet weten dat de resultaten boven verwachting waren.

Torleif Hartelman verliet afgelopen zondag de Duitse MotoGP op de Sachsenring met een dikke glimlach. Hartelman, begeleider van de Britse top coureur Sam lowes, liet zien dat hij uit het goede hout is gesneden. Lowes die in de trainingen het een en ander al had laten zien scoorde een fantastische zesde plaats in Duitsland. De race werd gewonnen door Zuid-Afrikaanse rijder Brad Binder. Jorge Martin en Marc Marquez beiden uit Spanje wonnen de Moto3 en MotoGP races.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant