Overdracht en wijziging gebruik gedeelten Nijverheidsweg – Dr. A. Ariënsstraat in Steenderen

Algemeen

STEENDEREN - Op maandag 9 juli hebben Wopereis Beheer B.V. uit Doetinchem en Aviko B.V. uit Steenderen bij de notaris een overeengekomen regeling en bijbehorende verkoopaktes ondertekend. Het betreft de overdracht, door de gemeente Bronckhorst aan Wopereis en Aviko, van gedeelten van de Nijverheidsweg en de Dr. A. Ariënsstraat in Steenderen.

Ter voorbereiding op deze transactie heeft de gemeente al in december 2017 de betreffende weggedeelten onttrokken aan het openbaar verkeer en een omgevingsvergunning verleend voor de afwijking van het bestemmingsplan 'Steenderen Dorp' voor ingebruikname als bedrijfsterrein van die gedeelten van de Nijverheidsweg en de Dr. A. Ariënsstraat in Steenderen.

Wopereis B.V. gaat voor Machinefabriek Baltes een nieuw kantoor en een nieuwe hal tegen de bestaande hal bouwen. Het nieuwe geheel zal gebruikt worden als machinefabriek en kantoor. Het deel van de Nijverheidsweg zal gebruikt worden als parkeerplaats.

Voor Aviko betekent het plan dat tegemoet kan worden gekomen aan de wens van afnemers, toeleveranciers en medewerkers. De herziening leidt namelijk tot het ontstaan van één aaneengesloten bedrijfsterrein dat beter beveiligd kan worden en potentiële risicovolle situaties, zoals intern bedrijfsverkeer dat de openbare weg kruist, worden hiermee voorkomen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant