Het Engelse Jeugd Symfonieorkest Sommerset County Youth Orchestra. Foto: Martin Wills
Het Engelse Jeugd Symfonieorkest Sommerset County Youth Orchestra. Foto: Martin Wills

Engels Jeugd Symfonieorkest speelt in de Steenderense Remigiuskerk

Algemeen

STEENDEREN – In de Remigiuskerk van Steenderen zal op 25 juli een concert worden gegeven door het Somerset County Youth Orchestra (SCYO) uit Engeland. Voor de inwoners van Steenderen en omgeving een unieke kans om een symfonieorkest aan het werk te zien en te beluisteren. Het concert begint om 20.00 uur.

SCYO
Van maandag 23 juli tot vrijdag 27 juli komt dit Engelse jeugdorkest naar Nederland om hier te toeren en een paar concerten te geven. Het orkest bestaat uit veertig jonge musici, in de leeftijd 13-23 jaar. Zij studeren in het weekend voor hun vertrek naar Nederland een symfonisch programma in. Naast de concerten, is er voor de orkestleden een vrijetijdsprogramma met onder andere een bezoek aan de Hoge Veluwe en Nederlands kleinste stadje Bronkhorst. T2muziek uit Heelsum heeft de gehele organisatie van deze tour in handen.

SCYO en Steenderen
Muziekvereniging Nieuw Leven uit Steenderen werkte onlangs mee aan een presentatie van de Historische Vereniging Steenderen in de Remigiuskerk, waarbij de uit Heelsum afkomstige violiste Annette Veltkamp soleerde. Zij was als organisator van de Nederlandse concertreis van het SCYO gecharmeerd van de prachtige ruimte en akoestiek van de Remigiuskerk, die vier jaar geleden is overgedragen aan de Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK). Deze stichting zet zich al 45 jaar in voor het behoud van monumentale oude kerken. De kerkelijke gemeente blijft de grootste huurder, maar een plaatselijke commissie zorgt nu voor de exploitatie, het dagelijks onderhoud, regelt goed gebruik en verhuur. Door de inzet van deze commissie zal het SCYO, naast de concerten op donderdag 26 juli om 15.00 uur in de Doelum in Renkum en op vrijdag 27 juli om 12.30 uur, een lunchconcert, in Akoesticum in Ede ook Steenderen aandoen.

Optreden
Het optreden van het jeugdorkest begint woensdag 25 juli om 20.00 uur op in de Remigiuskerk, Dorpsstraat 20 in Steenderen en duurt ruim een uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Het orkest zal onder meer spelen: delen uit de Peer Gynt Suite van Grieg, de sabeldans van Khachaturian en Pirates of the Caribbean. Inwoners en vakantiegangers zijn van harte welkom om te komen luisteren. De toegang is gratis. Een vrije gift bij de uitgang wordt op prijs gesteld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant