Bestuurslid Martijn Mateman vlagt Jan Peter en Ernst-Jan Balkenende af tijdens de start van de Achterhoek Tour Rally 2018 in Lievelde. Foto: PR
Bestuurslid Martijn Mateman vlagt Jan Peter en Ernst-Jan Balkenende af tijdens de start van de Achterhoek Tour Rally 2018 in Lievelde. Foto: PR Foto: Photograher

Mooie opbrengst Achterhoek Tour Rally

Algemeen

LICHTENVOORDE - Met een prachtige opbrengst van 14.000 euro kon de organisatie van de Achterhoek Tour Rally terugkijken op een geslaagd evenement. Tienduizend euro werd geschonken aan stichting De Zonnebloem, orthopedagogisch centrum De Timp in Lievelde van stichting Zozijn mocht een zesling-wandelwagen ter waarde van 4.000 euro in ontvangst nemen.

Ruim 130 equipes verschenen afgelopen zondagochtend aan de start bij Loco Eten en Drinken in Lievelde. Ook dit jaar waren de trouwe deelnemers en ambassadeurs van State of Art van de partij; Jan Peter Balkenende met zijn broer Ernst-Jan, Gijs van Lennep en Allard Kalff, Rob Geus met Jeremy Sno en Jan de Hoop met Coen Lievaart. Jan de Hoop maakte dit jaar zijn debuut.

De route leidde de equipes door de mooiste plekjes van de Achterhoek, waar de lunch plaatsvond bij Paleis Landgoed Huis de Voorst in Eefde. Tevens vonden er tussenstops plaats bij Kasteel Warmelo in Diepenheim, De Pannekoekenbakker in Doesburg en een proef bij Gallery Aaldering in Brummen. In Brummen gingen alle deelnemers ´Kontjes Kiek´n´; zes klassieke auto's stonden opgesteld waarbij enkel de achterzijde zichtbaar was. Deelnemers dienden vervolgens het juiste automerk te noteren.

Voordat er weer gefinisht werd in Lievelde, kwamen alle equipes over de Markt in Lichtenvoorde. Presentator Gaston Starreveld, ambassadeur van State of Art en het gezicht van de Nationale Postcode Loterij, zorgde voor unieke momenten. Veel belangstellenden waren naar de Markt gekomen om dit spektakel mee te maken.

In de tent in Lievelde vond vervolgens, traditiegetrouw, de prijsuitreiking plaats. Dit jaar werd de Tourklasse gewonnen door Eimert-Jan de Graaff en Marc Wijnberg met een Triumph TR3A uit 1959. In de Sportklasse wonnen Elleke Geurtsen en Remco Rijsenbrij met een Aston Martin DB9 uit 2009. Bart Wopereis en Bart van Ooijen met een Mercedes-Benz SL 500 uit 2014 schreven de Expertklasse op hun conto. Laatstgenoemde equipe werd tevens gekroond tot overallwinnaar. Een knappe prestatie, want Bart Wopereis en Bart van Ooijen gingen ook in 2017 met de grote wisselbeker naar huis. De overige uitslagen volgen binnenkort op de site: www.achterhoektourrally.nl.

Lunch bij Huis de Voorst in Eefde. Foto: PR
'Kontjes kieken' bij Gallery Aaldering in Brummen. Foto: PR
Uitreiking van de cheque aan De Timp. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant