De groep in het centrum van Gent. Foto: Hillie van Gijssel
De groep in het centrum van Gent. Foto: Hillie van Gijssel

Hengelo´s Gemengd Koor genoot van concerten in Gent

Algemeen

HENGELO/GENT - Op vrijdag 15 juni, nadat Luuk Stam in de bus een kiekje heeft gemaakt, vertrok het Hengelo's Gemengd Koor voor een concertreis met twee optredens naar Gent België. Met 47 zangers, dirigent Rob Mullink en fans van het Hengelo´s Gemengd Koor.

Tijdens het eerste optreden vrijdagmiddag in de St. Baafs Kathedraal, een grote toerische trekpleister, had het koor vele toeschouwers. Het concert, met een ingetogen karakter, begon met het clublied. Met nummers als 'Morning has broken', 'Dit is de Wereld waarin ik woon', 'Into my heart', 'Alles wat ademt' en' Lead me Lord' kregen de zangers de handen van de toehoorders op elkaar. Ook na de pauze werden nummers als 'You raise me up', het 'Signore Delle Cime' en 'Nearer my God to thee' en het laatste deel van ons concert in grote getale beluisterd door toeristen. Fans en toeristen waren vol lof over het optreden en ook dirigent Rob Mullink was, op een paar schoonheidsfoutjes na, dik tevreden.

Het tweede optreden vond plaats op zaterdagavond tijdens de Eucharistieviering van 17.30 uur in de t. Michielskerk. Daar heeft het koor mooi zuiver de Mis van Piet Stalmeier uitgevoerd. Het was een kerk met een prachtige akoestiek en veel kerkgangers. Ook de andere geestelijke liederen die het Hengelo's Gemengd Koor ten gehore brachten werden goed ontvangen. Tijdens het laatste lied 'Jesus Christ' werd door vele kerkgangers spontaan meegezongen.

Na een groots optreden werd het koor met een daverend applaus beloond. Ze kunnen dan ook terugkijken op drie mooie dagen in Gent, waarbij ze tevens veel van de stad hebben gezien en genoten van een koetsentocht, stadsvaart en -wandeling.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant